Κάποιοι θεωρούσαν τα προκαταρκτικά μια διαδικασία που «ζεσταίνει» τις γυναίκες για την ερωτική πράξη. Πλέον οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα προκαταρκτικά ως ένα στοιχείο απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο σεξ.

Όχι ότι το γρήγορο, χωρίς προκαταρκτικά σεξ, δεν είναι μια ιδιαίτερα δυνατή εμπειρία. Κάποιες φορές μάλιστα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού το πάθος δεν επιτρέπει χρονοκαθυστερήσεις!

Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές, η ερωτική πράξη παίρνει μορφή τελετουργίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, η κορύφωση είναι πολύ πιο δυνατή, όταν έχουν προηγηθεί προκαταρκτικά.

Για τους περισσότερους άντρες τα προκαταρκτικά είναι μερικές σύντομες στιγμές μεταξύ φιλιών και διείσδυσης, γι’ αυτό και εστιάζουν στο σώμα της γυναίκας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι σημαντικό μέρος των προκαταρκτικών λαμβάνει χώρα στο μυαλό της γυναίκας γι’ αυτό και η ερωτική διέγερση περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από φιλιά και αγγίγματα ακόμη και στις πιο ερωτογενείς ζώνες της.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως ερωτικές φράσεις, κατά προτίμηση ψιθυριστά στο αφτί.

Γιατί όμως είναι απαραίτητα τα προκαταρκτικά στο σεξ

Τα προκαταρκτικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας του σεξ, με την έννοια ότι δείχνει κατά κάποιο τρόπο την συναίνεση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τα προκαταρκτικά είναι σαν το ζέσταμα σε μια αθλητική δραστηριότητα.

Και αυτό γιατί; Επειδή για να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου πρέπει να έχει προηγηθεί καλό ζέσταμα.

Το άγγιγμα καθώς και τα άλλα προκαταρκτικά θα κάνουν εσένα και την σύντροφο σου να χαλαρώσετε και έτσι θα ξεκινήσει μέσα της μια διαδικασία που θα την διεγείρει.

Τα προκαταρκτικά επίσης προετοιμάζουν το σώμα της γυναίκας για την συνέχεια.

Επίσης, τα προκαταρκτικά συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία. Γενικά, το απαλό άγγιγμα είναι συνδεδεμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την ασφάλεια και την αγάπη, από την περίοδο της βρεφικής μας ηλικίας.

Το ερωτικό άγγιγμα που λαμβάνει χώρα κατά τα προκαταρκτικά είναι ένα δώρο από τον έναν σύντροφο στον άλλο και αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ένωση.

Το ερωτικό, χαλαρωτικό, γεμάτο συναισθήματα άγγιγμα φέρνει τον άντρα συναισθηματικά κοντά με την γυναίκα.

Ιδιαίτερα σε μια μακροχρόνια σχέση, ίσως θα χρειαστεί να βάλεις νέα πράγματα στην σεξουαλική σου ζωή, για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον και να κρατήσεις την απόλαυση σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιμηκύνεις τον χρόνο που αφιερώνεις στα προκαταρκτικά ή να πειραματιστείς με καινούρια, ώστε να αυξήσεις την επιθυμία (την δική σου και της γυναίκας) για σεξ.

Κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών, φρόντισε οι κινήσεις να είναι αργές και τα φιλιά σου να έχουν κατεύθυνση προς κάθε σημείο του σώματος της και όχι μόνο τις κύριες ερωτογενείς ζώνες.

Και μην ξεχνάτε ότι  πολλές γυναίκες, παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά. Σκοπός, λοιπόν, των προκαταρκτικών είναι να έρθουν και τα δύο άτομα σε μια ερωτική διάθεση.

Μην βιάζεσαι λοιπόν! Πάρε το χρόνο σου και δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αυξήσεις την επιθυμία για σεξ για να απολαύσετε και οι δύο αυτό που θα ακολουθήσει.