Τα γεύματα του γραφείου μπορούν να βγάλουν εκτός προγράμματος ακόμη και την πιο πειθαρχημένη διατροφή. Η κούραση της δουλειάς, η αίσθηση πως ο εαυτός μας αξίζει ένα «δωράκι» σε συνδυασμό με τις ενοχές που αυτόματα δημιουργούνται, όσο παράδοξο και αν ακούγεται είναι μια πολύ… αποτελεσματική συνταγή για να πέσουμε τελικά με τα μούτρα σε πολύ ανθυγιεινές ή παχυντικές επιλογές. Ωστόσο, όσο συνηθισμένο και αν είναι αυτό το φαινόμενο, την ίδια ώρα είναι και αρκετά εύκολο να το αποφύγουμε αν λάβουμε ορισμένα μέτρα.

Τα δεδομένα

Τα σνακ του γραφείου μπορούν να προσθέσουν ακόμη και 1300 την εβδομάδα! Οι περισσότερες από αυτές δεν μας προσφέρουν τίποτα πέρα από μια ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους μας. Επίσης συχνά,  «τσιμπάμε» χωρίς να δίνουμε σημασία στην ποσότητα του φαγητού.

Πώς θα αποφύγετε τα λάθη

Αν ακολουθήσουμε αυτά τα χρήσιμα tips, μπορούμε να κάνουμε τα σνακ μας πιο ισορροπημένα – αλλά εξίσου απολαυστικά.

Κάντε υπομονή και κοιτάξτε το πιάτο σας

Περιμένετε περίπου δύο ώρες μεταξύ των σνακ και του κυρίως γεύματος . Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρη ότι δεν τρώτε χωρίς να πεινάτε πραγματικά. Και όταν τρώτε μην κοιτάτε τον υπολογιστή. Μπορεί τα social media να είναι ευχάριστο διάλειμμά μας πιο ευχάριστο, όμως δεν μας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο τρώμε και πότε πρέπει να σταματήσουμε.

Υπολογίστε την κίνηση

Αν η εργασία σας περιλαμβάνει σωματική κόπωση, ίσως χρειάζεστε περισσότερα σνακ για να αντεπεξέλθετε και να μην παρασυρθείτε σε λάθος επιλογές. Αν κάνετε καθιστική δουλειά, καλύτερα να περιορίσετε τις θερμίδες.

 

Κάντε σωστές επιλογές

Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και πολύ φτωχά σε θερμίδες. Για να μην ξαναπεινάσετε αμέσως, συνδυάστε τα με χούμους ή φυστικοβούτυρο.

Βάλτε στο πρόγραμμα τις μπάρες δημητριακών της Sweet & Balance που είναι χωρίς γλουτένη και που εξασφαλίζουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες και λιπαρά αφού αντί για ζάχαρη περιέχουν γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Μια από τις μεγαλύτερες «παγίδες» του γραφείου, είναι τα κεράσματα. Είναι δύσκολο να μην υποκύψουμε μπροστά σε ένα σοκολατάκι όταν το μόνο που έχουμε μαζί μας είναι βρασμένο μπρόκολο. Παίρνοντας όμως π.χ. μαζί μας Σοκολάτες με γέμιση Sweet & Balance, θα μπορούμε να πούμε «όχι» στους πειρασμούς και τις θερμίδες χωρίς να απαρνηθούμε την απόλαυση.

Τέλος βάλτε στο πρόγραμμα τους ξηρούς καρπούς που είναι γεμάτοι πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια εξαιρετικά «εύκολη» επιλογή, αφού δεν απαιτούν προετοιμασία.