Άγχος για τις σπουδές, άγχος για τη δουλειά, άγχος για την καθημερινότητα, άγχος για τη σχέση σου. Τελικά γιατί αγχώνονται τα ζώδια και πώς διαχειρίζονται την ταραχή και την αναστάτωση που προκαλεί αυτό το μοχθηρό τερατάκι;

Ο Κριός αγχώνεται πραγματικά πολύ και για όλα. Για να απομακρύνει την πίεση που του προκαλεί το άγχος πρέπει να ξεσπάσει κάπου. Ιδανική διαφυγή από το στρες είναι η γυμναστική. Εκεί θα διοχετεύσει όλη του την ενεργητικότητα.

Ο Ταύρος, ξέρει ήδη πριν προλάβει να αγχωθεί πως θα διώξει το στρες της καθημερινότητας. Με το φαγητό φυσικά. Βέβαια είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να στρεσαριστεί για τα περιττά κιλά που ίσως προστεθούν στη ζυγαριά.

Ο Δίδυμος θέλει να εκτονώσει το άγχος, όχι με τόσο ευχάριστο τρόπο, αφού συνήθως θα το δείτε πολύ νευρικό. Μην απορήσετε εάν σας βάλει τις φωνές. Σπάνια θα τον δείτε να χαλαρώνει και να ηρεμεί διαβάζοντας το αγαπημένο του βιβλίο.

Ο Καρκίνος είναι προσωποποιημένη η κατάθλιψη όταν αγχώνεται. Πλημμυρίζει από αρνητικές σκέψεις και γκρινιάζει διαρκώς. Ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλει την αρνητική του ενέργεια είναι να προγραμματίσει μια μεγάλη βόλτα στη θάλασσα παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Λέων όταν αγχώνεται δε θέλει να επιβαρύνει καθόλου τους γύρω του, γι’ αυτό και κλείνεται στο εαυτό του. Δύσκολα θα τον πείσετε να σας ακολουθήσει κάπου έξω εάν νιώθει πιεσμένος. Λίγες ώρες χαλάρωσης ασχολούμενος με το αγαπημένο του χόμπι θα τον χαλαρώσουν.

Ο Παρθένος στρεσάρεται υπερβολικά με τη ροή της καθημερινότητάς του. Αγχώνεται να προλάβει τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα η εγρήγορση του είναι και αυτή που τον βοηθά να το καταπολεμήσει.

Ο Ζυγός πελαγώνει όταν αγχώνεται και για να ξεμπλοκάρει ιδανικά χρειάζεται να βγει έξω, να πάει σε μια συναυλία παρέα με τους φίλους του και να εκτονωθεί. Η διασκέδαση είναι η λύση.

Ο Σκορπιός αγχώνεται αλλά το κρύβει πολύ καλά. Δε θέλει να αντιληφθεί κανείς την πίεση και το στρες που νιώθει. Για να εξαφανίσει κάθε ίχνος άγχους, το σεξ είναι η λύση. Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα ζώδιο με πάθος που βιώνει έντονα όλα του τα συναισθήματα.

Ο Τοξότης δεν αγχώνεται ιδιαίτερα, είναι ελεύθερο πνεύμα. Αν ωστόσο πιεστεί, τότε μαζεύει τα πράγματά του σε μια μικρή τσάντα και ξεκινά ένα μικρό roadtrip. Θα αφήσει την περιπέτεια να τον συνεπάρει.

Ο Αιγόκερως είναι εμμονικός με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τις κουβαλάει μαζί του ολόκληρο το εικοσιτετράωρο. Λίγος καθαρός αέρας, μια βόλτα θα το βοηθήσουν να ξεμπλοκάρει για λίγο τη σκέψη του από τη δουλειά.

Ο Υδροχόος έχει ένα άγχος εποικοδομητικό, αφού το διοχετεύει στο να βοηθάει τους άλλους. Ξεχνάει το άγχος, αλλά μπορεί να χάσει τη μπάλα και να αρχίσει να αγχώνεται για τους άλλους αντί για τον εαυτό του.

Ο Ιχθύς νιώθει ανασφάλεια και αγχώνεται για την οικογένεια και τους φίλους του. Δε τον απασχολεί τόσο ο εαυτός του, γι’ αυτό και ο ποιοτικός χρόνος μαζί του είναι το φάρμακο για το άγχος τους.