Οι περισσότερες γυναίκες με σγουρά μαλλιά εύχονται να είχαν γεννηθεί με ίσια μαλλιά και αφιερώνουν ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου και της ενέργειάς τους προκειμένου να αποκτήσουν την ολόισια χαίτη των ονείρων τους. Αυτό όμως είναι κρίμα, αφού οι μπούκλες μπορούν να γίνουν άκρως εντυπωσιακές και γοητευτικές. Αρκεί να τις περιποιηθείτε σωστά.

Βέβαια, αν έχετε σγουρά μαλλιά, γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι η φροντίδα τους μπορεί να εξελιχθεί σε αληθινή μάχη. Μην αγχώνεστε, όμως, σας έχουμε έναν πλήρη οδηγό περιποίησης, για να δείτε τις μπούκλες σας πιο υπέροχες από ποτέ.

*Πώς να λουστείτε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας καθώς λούζεστε, με κυριότερο το να εξασφαλίζετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενυδάτωση. Επειδή όμως η τελειότητα κρύβεται στις λεπτομέρειες, ας δούμε πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε.

-Μη λούζεστε κάθε ημέρα

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τις μπούκλες σας, αφού χαλάει το σχήμα τους και τις αφυδατώνει.

-Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν

Με τον όρο απαλό σαμπουάν εννοούμε κάθε σαμπουάν που δεν περιέχει θειικό άλας (sulfates), σιλικόνη ή parabens, συστατικά τα οποία απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας.

-Εξασφαλίστε βαθιά ενυδάτωση

Από τη στιγμή που τα σγουρά μαλλιά σας «διψούν» για ενυδάτωση, οφείλετε να τους τη προσφέρετε. Κάθε δύο εβδομάδες απλώστε μια πλούσια μάσκα στα μαλλιά σας και σε κάθε λούσιμο μην παραλείπετε να εφαρμόζετε conditioner. Προτιμήστε τις συνθέσεις που περιέχουν κερατίνη για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

*Πώς θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας

-Ξεχάστε την πετσέτα που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα

Μια πετσέτα κατασκευασμένη από ύφασμα με μικροίνες ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι δε θα φθείρουν τα μαλλιά σας, θα μειώσουν τον κίνδυνο φριζαρίσματος, ενώ παράλληλα θα είναι πιο απορροφητικά.

-Αποφύγετε τη θερμότητα

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε ένα ενυδατικό λαδάκι ή σέρουμ στις άκρες των μαλλιών σας και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το πιστολάκι, προτιμήστε να το χρησιμοποιήσετε στη λειτουργία του κρύου αέρα.

*Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε

-Πιστολάκι με φυσούνα

Ενώ δε σας συμβουλεύουμε να επιβαρύνετε την τρίχα σας με θερμότητα, αν έχετε σκοπό να στεγνώσετε και να φορμάρετε τα μαλλιά σας, ποτέ μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι χωρίς την ειδική φυσούνα που έχει. Ναι, αυτό το εξάρτημα που υπήρχε μέσα στη συσκευασία του σεσουάρ σας όταν το πρωτοαγοράσατε, προορίζεται για εσάς και τα σγουρά σας μαλλιά.

-Η σωστή χτένα

Πετάξτε τη βούρτσα. Όχι, δε σας κάνουμε πλάκα. Η βούρτσα δεν έχει καμία θέση στο beauty οπλοστάσιο μιας σγουρομάλλας, καθώς το μόνο που κάνει είναι να χαλάει το σχήμα της μπούκλας σας και να φριζάρει τα μαλλιά σας. Και σίγουρα δεν το θέλετε αυτό. Το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας χωρίς πόνο και δράματα είναι μια χτένα με αραιά δόντια.

-Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες προκαλούν μεγάλη τριβή, καταστρέφοντας την τρίχα σας. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες από την άλλη, είναι απαλές και αποτρέπουν το φριζάρισμα.