Ίσως θέλετε να χάσετε μερικά κιλά ή ίσως το στομάχι σας έχει πάψει να… υποδέχεται με χαρά το φαγητό από μια ώρα και μετά. Όπως και να έχει, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας: το βραδινό φαγητό θα πρέπει να βγει από τη ζωή σας. Κανείς, όμως, δεν απολαμβάνει τον ύπνο με άδειο στομάχι. Μια καλή συμβιβαστική λύση, είναι η μετατροπή των σνακ σε… δείπνο. Μερικά εύκολα tips θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε χωρίς να νιώθετε ότι στερείστε, αλλά και χωρίς να κάνετε λάθη που θα σας οδηγήσουν στην κατανάλωση περιττών θερμίδων.

Πώς θα μετατρέψω τα σνακ σε ένα ισορροπημένο βραδινό;

Μην περιμένετε να πεθάνετε της πείνας

Φροντίστε τα γεύματά σας να είναι στις κατάλληλες αποστάσεις, ώστε το στομάχι σας να μην διαμαρτύρεται εντόνως μέχρι την ώρα του βραδινού. Έτσι είναι πιο πιθανό να αντισταθείτε στην ιδέα ενός μπέργκερ.

Ελέγξτε την… σκέψη σας

Μπορεί να μετράτε τις θερμίδες μία – μία, όμως αν δεν συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε ένα λιπαρό γεύμα για να ανακουφιστείτε από το άγχος, το πιθανότερο είναι να χάσετε το παιχνίδι. Βρείτε άλλους τρόπους να επιβραβεύετε και να παρηγορείτε τον εαυτό σας.

Θυμηθείτε την δύναμη της όρασης

Αν τοποθετήσετε τα υγιεινά σνακ σε περίοπτη θέση, είναι πιο πιθανό να τα επιλέξετε αντί να καταφύγετε στην αγκαλιά του διανομέα. Απλώς, φροντίστε να μην τα καταναλώνετε απ’ ευθείας από το κουτί ή τη συσκευασία τους, για να μην χάνετε το μέτρημα.

Πιείτε πολύ νερό

Πολλές φορές το έντονο αίσθημα πείνας που βιώνουμε, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται φαγητό για να υποχωρήσει. Η αφυδάτωση μάς κάνει να νιώθουμε πιο πεινασμένοι από ό,τι είμαστε.

Μην αδικείτε τους υδατάνθρακες

Αν τους επιλέξουμε σωστά, αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας, ενώ μπορούν να είναι και εξαιρετικά light και υγιεινοί. Προτιμήστε υδατάνθρακες ολικής άλεσης, όπως οι φρυγανιές και τα κράκερ της Wasa, που μπορούν να καλύψουν έως και το 30% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες. Συνδυάστε τους με μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες ή καλά λιπαρά και θα παραμείνετε χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Κάντε τα πράγματα πιο εύκολα

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, ακόμη και η παρασκευή μιας σαλάτας μπορεί να μοιάζει με άθλο. Προνοήστε για τις στιγμές αδυναμίας σας γεμίζοντας την κουζίνα σας με υλικά για εύκολα σνακ, όπως τα παρακάτω.

Τα πιο εύκολα βραδινά σνακ

Φρυγανιές Wasa Original με ρόκα, μοτσαρέλα και μπαλσάμικο

Πώς θα τις φτιάξετε: Αρκεί να τοποθετήσετε μια φέτα μοτσαρέλα και μερικά φύλλα ρόκας επάνω στις φρυγανιές και να τις περιχύσετε με λίγο μπαλσάμικο ξίδι.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι φρυγανιές Wasa Original, εκτός από την τραγανή υφή και την αυθεντική γεύση τους, αποτελούνται κατά 73% από αλεύρι ολικής άλεσης, ενώ περιέχουν 19% φυτικές ίνες. Γι’ αυτό και θα ικανοποιήσουν την πείνα σας, με μόλις 38 θερμίδες ανά φέτα. Η μοτσαρέλα θα σας προσφέρει πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η ρόκα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, ενώ παράλληλα κάνει καλό στα οστά, τονώνει το ανοσοποιητικό και έχει αντικαρκινική δράση.

Φρυγανιές Sesam Gourmet με σολομό, τυρί κρέμα, αγγούρι και ξύσμα λεμονιού

Πώς θα τις φτιάξετε: Απλώστε το τυρί κρέμα στις φρυγανιές και τοποθετήστε στην κάθε μία μια φέτα καπνιστού σολομού και κομματάκια αγγουριού. Στη συνέχεια πασπαλίστε τες με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι Sesam Gοurmet αποτελούνται 100% από αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης και προζύμι και έχουν πλούσια επικάλυψη από λευκούς και μαύρους σουσαμόσπορους και νιφάδες σίτου. Σε συνδυασμό με την 20% περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, αποτελούν την τέλεια ισορροπία γεύσης και σωστής διατροφής. Ο σολομός είναι τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά, που μας χορταίνουν ενώ παράλληλα ενισχύουν την υγεία μας. Το τυρί κρέμα είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, ενώ το αγγούρι και το ξύσμα λεμονιού προσφέρουν μια ανάλαφρη οξύτητα που απογειώνει τη γεύση.

Φρυγανιές Wasa Ολικής Άλεσης με αβοκάντο, βραστό αυγό και ραπανάκι

Πώς θα τις φτιάξετε: Κόψτε το βραστό αυγό το αβοκάντο και το ραπανάκι σε φέτες και μοιράστε τα πάνω στις φρυγανιές.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι Wasa Ολικής Άλεσης είναι ένας υγιεινός και χορταστικός συνδυασμός από αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, μαγιάς και αλατιού. Η κάθε φρυγανιά έχει μόλις 43 θερμίδες, 1,2 γρ. πρωτεΐνης και 2,6 γρ. φυτικές ίνες. Γι’ αυτό και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό σνακ που θα σας αφήσει ικανοποιημένη. Το αβοκάντο είναι καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, ενώ το αυγό περιέχει όλα τα αμινοξέα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Τέλος, τα ραπανάκια χωράνε πολλά θρεπτικά συστατικά σε ελάχιστες θερμίδες!