Μια απίστευτα δυνατή φωτογραφία ανήμερα της 11ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με έναν μίμο να χαιρετάει στρατιωτικά αστυνομικούς…

Ένας μίμος εμφανίζεται να χαιρετάει στρατιωτικά αστυνομικούς  το βράδυ της Παρασκευής (6/12) , αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η φοβερή φωτογραφία δείχνει τον εν λόγω άνδρα να στέκεται προσοχή, με τη μαγκούρα του… παρά πόδας και να χαιρετάει με χαρακτηριστικό τρόπο τους αστυνομικούς.

«Μία φωτογραφία τέχνη από την σημερινή μέρα. Εκπληκτικό.. Η κανονικότητα των στρατιωτικών κανόνων είναι εδώ» αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Σάλος από τη φωτογραφία ημίγυμνου διαδηλωτή στα χέρια των ΜΑΤ

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από τα επεισόδια που έγιναν αμέσως μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

«Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή.Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι.

Η προσαγωγή,αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία,τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε,έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο.Στην δεύτερη προσαγωγή που η μπλούζα είναι πάλι στον λαιμό πρόκειται για μια γυναίκα! 

Και στις δυο περιπτώσεις,έκαναν κλοιό γύρω μας και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες με διάφορα «γαλλικά»,ο Μάριος που ήταν μπροστά μου έφαγε μια ψιλή σπρωξιά και κρατιόμαστε να μην πέσουμε σαν ντόμινο,σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ο «ψηλός» (αντί Δαρείου) και τους είπε μην ακουμπάτε δημοσιογράφους! (sic)
Ξέραμε εδώ και μέρες πως δεν θα υπήρχε καμία ανοχή.

Δεν τολμώ να φανταστώ τι συνέβη και στους δυο πιο κάτω,εκεί που εμείς πια δεν είχαμε πρόσβαση….» γράφει χαρακτηριστικά η Τατιάνα Μπόλαρη, στην ανάρτησή της που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

«Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Πενήντα άτομα προσήχθησαν συνολικά χτες το βράδυ από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την ειρηνική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τους προσαχθέντες, ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί· στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.