Η ερωτική αυτοϊκανοποίηση είναι μια πολύ προσωπική και σημαντική στιγμή του κάθε ατόμου με τον εαυτό του τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Μαθαίνει το σώμα του και εξερευνεί τη σεξουαλικότητά του.

Σε υγιή πλαίσια είναι απολύτως φυσιολογικό να γίνεται και από τα δυο φύλα σε κάθε ηλικία εφόσον το επιθυμεί το άτομο.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο συχνές απορίες που προκύπτουν από το κεφάλαιο ερωτική αυτοϊκανοποίηση.

Μπορεί κάποιος ή κάποια να χάσει την παρθενία του με τον αυνανισμό;

Αν είσαι γυναίκα, ο παρθενικός σου υμένας μπορεί να σπάσει εάν και εφόσον εσύ η ίδια αποφασίσεις να τον διαπεράσεις με κάποιο ερωτικό βοήθημα που είναι ομοίωμα πέους, όπως πχ. έναν δονητή.

Με τον αυνανισμό που γίνεται με τα δάχτυλά σου είναι αρκετά δύσκολο να διαπεράσεις τον υμένα ο οποίος είναι αρκετά ανθεκτικός, αλλά και πάλι όχι αδύνατον.

Σε κάθε περίπτωση, η ρήξη του παρθενικού υμένα είναι κάτι που δε θα γίνει χωρίς να το αντιληφθείς, αφού συνοδεύεται από έντονο πόνο και αίμα.

Επομένως, αν προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο αυτοϊκανοποιείσαι και ερεθίζεις την εξωτερική περιοχή των γεννητικών σου οργάνων και την κλειτορίδα σου, όχι δε διατρέχεις τέτοιο κίνδυνο.Αν πάλι είσαι άνδρας και εννοείς ως “χαμένη παρθενία” τη ρήξη του χαλινού τότε απλώς προσπάθησε να ελέγξεις την ένταση του αυνανισμού σου.

Μπορεί ο αυνανισμός να μάθει κάποιον πως να έρχεται σε οργασμό;

Εννοείται! Αν δε μάθεις το σώμα σου πόντο πόντο, αν δεν αισθανθείς πρώτα μόνη σου ή μόνος σου τι σου αρέσει και τι όχι, πως θα ξέρεις τι να ζητήσεις;

Η εξερεύνηση του κορμιού σου είναι η βάση για ολόκληρη τη σεξουαλική σου συμπεριφορά.

Έτσι θα μάθεις τι σου αρέσει και τι όχι, έτσι θα αποκωδικοποιήσεις τα σημεία που σε ερεθίζουν και τους τρόπους που μπορείς να προκαλέσεις ηδονή στον εαυτό σου.

Είναι σωστό να αυνανίζεται κανείς ενώ είναι σε σχέση;

Σαφώς, η σχέση με τον εαυτό σου δεν αποτελεί απιστία προς το σύντροφό σου και είναι η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου.

Το ότι αυνανίζεσαι δε σημαίνει ότι πας με κάποιον άλλον άνθρωπο, σημαίνει ότι έχεις ορμές τις στιγμές που δεν είναι μαζί σου ο σύντροφός σου και ταυτόχρονα δε θέλεις να διακόψεις τη σχέση που έχεις χτίσει ήδη με το σώμα σου.

Το μόνο κακό που μπορεί να υποβόσκει σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αυνανίζεσαι ενώ είσαι σε σχέση επειδή δε μπορεί να σε φέρει σε οργασμό η σχέση σου. Εκεί, κάνε μια καλή συζήτηση με τη σχέση σου για το πρόβλημα και αν λυθεί, καλώς.

Μπορεί να κολλήσει κανείς κάποιο μικρόβιο καθώς αυνανίζεται;

Βασική προϋπόθεση για κάθε επαφή με το σώμα σου, είναι η καθαριότητα. Καθαρά χέρια, καθαρά σεντόνια και σαφώς καθαρά ερωτικά βοηθήματα είναι ο νούμερο ένα κανόνας υγιεινής.

Καλό θα ήταν αν χρησιμοποιείς δονητή να του φοράς και προφυλακτικό εκτός από την πλύση του μετά την χρήση.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα να κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο νόσημα, αφού δεν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον άλλο, αλλά μπορεί να ενθαρρύνεις κάποια υποβόσκουσα μόλυνση από την επαφή του κόλπου σου με τα ίδια σου τα χέρια ή με τα sex toys σου.