Η διακοπή επικοινωνίας με τον πρώην σύντροφό σας, συνιστά τη μέγιστη λύση για να ξεπεράσετε τον χωρισμό. Το ζήτημα είναι πόσο εύκολο είναι και πόσο μέρος του πληθυσμού το κάνει.

Μελέτη

Δημοσκόπηση που έγινε από το Associated Press και το WE έδειξε πως οι περισσότεροι πιστεύουν η διακοπή κάθε επαφής με τον/την πρώην σύντροφο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουν την σχέση και να προχωρήσουν μπροστά. Λίγοι όμως ακολουθούν αυτή τη συμβουλή.

Πάνω από 4 στους 10 έχουν χωρίσει με κάποιον και στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν. Πάνω από το ένα τρίτο έχει κάνει σεξ με έναν/μια πρώην σύντροφο και το 13% συνεχίζουν να μένουν με κάποιον που έχουν χωρίσει για οικονομικούς λόγους. Το 13% επίσης έχουν πάει διακοπές ή έχουν περάσει τις γιορτές με τον/την πρώην τους.

Στοιχεία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν πράγματα που τους θυμίζουν τους πρώην τους. Για παράδειγμα, 4 στους 10 μπαίνουν στο προφίλ των πρώην τους στο Facebook ή άλλα social media. Επίσης, το ένα τέταρτο έχει κοιτάξει το προφίλ του ανθρώπου με τον οποίο τώρα βγαίνει ο/η πρώην σύντροφος τους.

Αυτό ισχύει περισσότερες στις νεαρές ηλικίες. Τα δυο τρίτα των νέων ηλικίας από 18 έως 34 έχουν επισκεφθεί το προφίλ του/της πρώην και 4 στους 10 έχουν ψάξει κάποιον με τον οποίο βγαίνει τώρα ο/η πρώην.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο πως το 45% φάνηκε να ακούει τραγούδια που θυμίζουν τον/την πρώην τους. Το ένα τρίτο των ανθρώπων έχουν προσπαθήσει να μείνουν φίλοι με τον/την πρώην αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Άλλοι αισθάνονται καλύτερα όταν αποκόβονται εντελώς από την πρώην σχέση τους. Το 33% παραδέχεται πως τα αισθήματα που έχουν ακόμα για τον/την πρώην τους, τους έχουν αποτρέψει από το να κάνουν μια καινούργια σχέση.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πάρει διαζύγιο, μόνο το 21% λέει πως έχει καταφέρει να μείνουν φίλοι με τους/τις πρώην συζύγους ενώ το 44% λέει πως απλά μιλούν λόγω των παιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News