Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο σύντροφος και οι φίλοι σας θα έκαναν την τέλεια παρέα, θα πραγματοποιούσατε κοινές εξόδους και η ζωή θα κυλούσε όμορφα. Τι γίνεται όμως όταν αισθάνεστε ότι μάλλον η επικοινωνία τους δεν είναι τόσο καλή;

Έχετε δοκιμάσει να βγείτε όλοι μαζί άπειρες φορές και όταν τα καταφέρνετε νιώθετε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αρχικά σκέφτεστε ότι μπορεί να έτυχε, ότι ενδεχομένως να είχατε όλοι μια δύσκολη ημέρα ή ακόμα και ότι το κέφι παραχώρησε την θέση του στην κούραση, ψυχική και σωματική. Σίγουρα αυτά τα ενδεχόμενα μπορούν να συμβούν σε κάθε παρέα αλλά πόσες φορές; Αν συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι σχεδόν σε κάθε σας κοινή έξοδο το κλίμα είναι αρνητικό ή άβολο, τότε μάλλον οι φίλοι σας και ο σύντροφός σας δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά όσο νομίζετε και αυτά τα τρία σημάδια το επιβεβαιώνουν.

Αστεία ή κακίες;

Όλοι ξέρουμε ότι οι φίλοι μας βρίσκονται στο πλάι μας για να μας στηρίξουν, σε ανύποπτο όμως χρόνο μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα πειραχτήρια, ακόμα και αν εκείνη την στιγμή ζητάμε την βοήθεια ή την συμβουλή τους. Παρατηρήστε αν οι φίλοι σας κάνουν «αστεία» είτε κατά την παρουσία είτε κατά την απουσία του συντρόφου σας, τα οποία ενέχουν μία μεγαλύτερη δόση κακίας από το συνηθισμένο. Παρατηρήστε ακόμη και την συχνότητα αυτών των «αστείων», αφού όσο συχνότερα και πικρόχολα, τόσο πιθανότερο είναι να μην τον πολυσυμπαθούν.

Αδιαφορία

Συνήθως οι φίλοι σας θέλουν να μάθουν όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες για μια νέα σας γνωριμία και τείνουν να είναι ενθαρρυντικοί στα λόγια τους. Με τις μέρες να κυλούν, σίγουρα θα σας ζητούν ενημερώσεις αναφορικά με την έκβαση της σχέσης, αν όχι από μέρα σε μέρα, σίγουρα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αν δείτε λοιπόν, ότι οι φίλοι σας είναι αφύσικα «ήσυχοι» όταν τους μιλάτε για τον σύντροφό σας ή όταν ακόμα τους τον συστήσετε, τότε πιθανότατα να υπάρχει πρόβλημα.

Δικαιολογίες

Αν κάθε φορά που προτείνετε να βγείτε όλοι μαζί έχουν μία έτοιμη δικαιολογία, τότε είναι «φως φανάρι» ότι υπάρχει κάποιο κενό στην επικοινωνία. Προτείνετε μερικές φορές να κάνετε κάτι μαζί και παρατηρήστε τις αντιδράσεις τους. Αν δεν σας κοιτούν στα μάτια όταν σας λένε ότι δεν προλαβαίνουν ή ότι πνίγονται στη δουλειά, τότε πιθανόν να σας λένε ψέματα για να ξεφύγουν δίχως δράματα ή περαιτέρω ανάλυση.

Γιατί;

Είναι πολύ λογικό αρχικά να αναρωτηθείτε γιατί δεν μπορούν να τα βρουν. Ενδεχομένως να είναι πολύ νωρίς κι αν δεν είναι, ενδέχεται οι χαρακτήρες τους να μην έχουν την καλύτερη χημεία. Από την άλλη μπορεί να βλέπουν κάτι ανησυχητικό στην συμπεριφορά του, που εσείς δεν είστε σε θέση να διακρίνετε. Για να ξεφύγετε από τα πολλά ερωτήματα, καλό θα ήταν να συζητήσετε μαζί τους, σε ήπιο τόνο και να τους ρωτήσετε ξεκάθαρα τι συμβαίνει. Ζητήστε τους να είναι ειλικρινείς για να μπορέσετε και εσείς να διαχειριστείτε κατάλληλα την κατάσταση και μην τους πιέσετε για περαιτέρω επαφές από την στιγμή που βλέπετε ότι δεν τις επιθυμούν.