Οι άντρες είναι όντα που σκέφτονται μόνο με το σεξ και θέλουν να γονιμοποιήσουν ό,τι κινείται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων. Αυτή είναι η θεώρηση με την οποία μεγάλωναν κυρίως οι προηγούμενες γενιές αλλά υποθέτω ότι επικρατεί ακόμα σε ένα βαθμό.

Υποτίθεται ότι οι γυναίκες βάζουν πρώτα το συναίσθημα, ενώ οι άντρες μπορούν να λειτουργήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, αρκεί να τους ζητηθεί από ένα αντικείμενο του πόθου. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ανάπτυξη

Ή μάλλον, είναι δυνατόν να κάνουμε ακόμα το διαχωρισμό γυναίκα και συναίσθημα vs άντρας και λογική; Σίγουρα υπάρχουν διαφορές στην υδραυλική κατασκευή, αλλά αν καθίσουμε να το σκεφτούμε, είμαστε όλοι άνθρωποι με όλη την γκάμα των συναισθημάτων και αναγκών.

Αν οι άντρες είναι περισσότερο οπτικοί τύποι από τις γυναίκες και διεγείρονται με ένα σουτιέν από δαντέλα ή ένα μεγάλο στήθος, είναι πολύ λογικό. Το αγόρι μεγαλώνει με έναν πατέρα που θέλει να τον δει να γίνεται άντρας και του υπενθυμίζει συνεχώς πόσο ωραία είναι η γειτόνισσα ή του δείχνει περιοδικά ή τον ωθεί στο να χάσει την παρθενιά του νωρίς στην εφηβεία.

Κανένα κορίτσι δεν μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που της λένε «πόσο σε έχουν ερεθίσει τώρα αυτοί οι κοιλιακοί»; ή «την βρίσκεις με τα μούσια»; Θα ήταν τόσο ανώμαλο. Επομένως, ένας άντρας εκπαιδεύεται στο να είναι οπτικός τύπος και να είναι σε θέση ετοιμότητας αν χρειαστεί.

Στετεότυπα

Και φυσικά, δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για το κλασικό θέμα του μεγέθους. Στα δικά μου μάτια, το θέμα του ανδρικού μορίου είναι τόσο τρομακτικό που χαίρομαι που δεν ανήκω σε αυτό το φύλο. Είναι αδιανόητο το τι μπορεί να ακούσει ένας άντρας από πολύ μικρή ηλικία για κάτι με το οποίο γεννήθηκε και δεν είναι ότι μπορεί να κάνει και κάτι για αυτό.

Συγκρίνει τον εαυτό του με τους φίλους του στην εφηβεία και είναι το πιο μικρό; Τραγωδία. Πάει να κάνει σεξ με μία σκληρή κοπέλα και εκείνη γελάει στη θέα του; Τραγωδία. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα ευμεγέθη αγόρια που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα και μπορεί να νιώθουν εξίσου άβολα.

Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες;

Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Τι μπορεί τελικά να θέλει ένας άντρας στο σεξ; Να νιώθει άνετα με τον άνθρωπο που επιλέγει, είτε είναι για ένα βράδυ είτε για όλη του τη ζωή. Να μπορεί να ζητάει αυτό που θέλει χωρίς ντροπή. Να περιμένει ότι και η παρτενέρ του δεν θα ντρέπεται και θα ζητήσει και εκείνη αυτό που θέλει, χωρίς να το φιλτράρει.

Να υπάρχει καλή σωματική υγιεινή και να έχει κόψει τα νύχια των ποδιών της. Να μπορεί να γελάσει και να αυτοσαρκαστεί αν υπάρξει αμήχανη στιγμή στο σεξ. Να εξερευνήσει τις φαντασιώσεις του. Να μην νιώθει ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο προκειμένου να ευχαριστήσει την παρτενέρ του. Να μην φοβάται ότι οι επιδόσεις του θα γίνουν θέμα συζήτησης σε γυναικοπαρέα

Τι θα έπρεπε να κάνει;

Να μην το παίζει μάτσο. Να δημιουργήσει ένα ερωτικό κλίμα πριν το σεξ γιατί εκεί βρίσκεται όλο το παιχνίδι. Να μην λειτουργεί εγωιστικά και να ‘ακούει’ αυτό που έχει να ‘πει’ η παρτενέρ του. Να είναι εργατικός αλλά μην μας πάρει και το ξημέρωμα. Να μην κάνει ακριβώς ό,τι έχει δει σε ερωτικές ταινίες.

Αν είναι να προκύψει, θα προκύψει από μόνο του.. Να εκπαιδευτεί στο να καταλαβαίνει πώς ακούγεται και δείχνει ο αληθινός γυναικείος οργασμός ώστε να μην πει μετά ‘μα εγώ κυρία δεν ήξερα’. Να διαβάσει και κανά βιβλίο ανατομίας. Ποτέ δεν είναι αργά

Ακολουθήστε το στο Google News