Μία πολύ πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι, στα σύγχρονα ζευγάρια τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει ερωτική διέγερση, είναι πιθανότερο να έρθουμε πιο κοντά στον πιθανό ερωτικό σύντροφο. Σου λέει ότι, ασχέτως φύλου, όταν νιώθουμε πολύ έντονη ερωτική έλξη, είναι και πιο πιθανό να δείξουμε ανθρώπινο ενδιαφέρον αλλά και να αναπτύξουμε μία έντονη και βαθιά συναισθηματική σχέση.

Αυτή η έρευνα λέει απλώς αυτό που ήδη ξέραμε .

Ότι σε μία ερωτική σχέση, το σπουδαιότερο και βασικότερο σημείο είναι η σεξουαλική έλξη. Αυτό είναι που την διαφοροποιεί με τη φιλική σχέση ή με το νοιάξιμο που νιώθουμε για το συνάνθρωπό μας.

Αυτό είναι που εξαρχής μας οδηγεί προς μία, ή και περισσότερες κατευθύνσεις και στρέφουμε εκεί την προσοχή μας. Εφόσον δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν όλοι σε ένα χώρο (εκτός αν είμαστε νυμφομανείς). θα επικεντρωθούμε σε ένα άτομο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως σεξουαλικά.

Και όπως γνωρίζετε, όταν κάνουμε σεξ, παράγονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της χαράς, που μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε μία πληρότητα και ευτυχία. Τουλάχιστον όταν γίνεται σωστά.

Αν λοιπόν γνωρίσουμε ένα σύντροφο με τον οποίο περνάμε καλά στο σεξ και ταυτόχρονα νιώθουμε μία σωματική οικειότητα, δεν είναι λογικό να θέλουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να τον ξαναδούμε και να θέλουμε να έχουμε σωματική επαφή μαζί του ξανά και ξανά;

 

Φτάνει μόνο το σεξ;

Ναι, γιατί όχι; Υπάρχει ένα κλισέ που λέει ότι το σεξ είναι σημαντικό αλλά πρέπει με τον άλλον να υπάρχει βαθιά επικοινωνία, φιλική σχέση, μοίρασμα σκέψεων, έξοδοι σε σινεμά, θέατρο, εστιατόρια, πιθανή δημιουργία οικογένειας και άλλα που μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή.

Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όλες αυτές τις ανάγκες μαζί και τις αποζητούν σε έναν και μόνο άνθρωπο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν το σεξ υπεραρκετό και ότι αυτό είναι που χρειάζονται από μία σχέση. Εξάλλου, αν δεν υπήρχε το σεξ, θα μιλούσαμε για ένα άλλο είδος σχέσης.

Τι γίνεται όταν βαριόμαστε το σεξ με τον ίδιο άνθρωπο;

Εδώ μπαίνει η σημασία του συναισθήματος. Όταν μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει αναπτυχθεί μία έντονη σχέση οικειότητας και τρυφερότητας, μπορεί να δούμε αλλιώς το ξεφτισμένο σεξ. Ο άλλος αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς και συνυπολογίζουμε τα πάντα πριν περάσουμε στην απόφαση του χωρισμού.

Και φυσικά υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν το συζητούν καν. Δε δέχονται κάτι λιγότερο από φανταστικό σεξ, γεμάτο χημεία και βεγγαλικά. Και αυτό είναι απολύτως σεβαστό, διότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ιεράρχηση στις ανάγκες και τα θέλω μας.

Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε συνέχεια καταπληκτικό σεξ, ούτε να έχουμε μία σχέση που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Το βασικότερο είναι να είμαστε συνεπείς απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Να σεβόμαστε αυτά που θέλουμε και να μην ακολουθούμε τις κοινωνικές επιταγές επειδή «έτσι είναι το σωστό».

Αν κάποιος χρειάζεται αρκετό χρόνο για να κάνει πρώτη φορά σεξ με κάποιον, δεν θα πρέπει να βιαστεί.  Μόνο και μόνο προκειμένου να ευχαριστήσει τον άλλο. Αν πάλι, μία γυναίκα θέλει να κάνει σεξ από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας, δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως «εύκολη». Αν υπάρχει συναίνεση, το σώμα και το πνεύμα ανήκουν σε εμάς και τα κάνουμε ό,τι νομίζουμε.