Ο έρωτας διακρίσεις δεν κάνει και χτυπά την πόρτα όλων σε κάποια φάση της ζωής τους. Το ερώτημα είναι πως αντιδρούμε σε αυτόν αλλά και στο άτομο που μας ξυπνά τέτοιου είδους συναισθήματα. Αναλόγως των εμπειριών ή των παθημάτων, που έγιναν μαθήματα, καθένας από εμάς τείνει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση, όμως οι ακόλουθοι τέσσερις ανθρώπινοι τύποι είναι γνωστό ότι τα δίνουν όλα στον έρωτα.

Ο Σοβαρός

Ο σοβαρός σύντροφος είναι εκείνος που ενδιαφέρεται για σχέσεις με πάθος και διάρκεια, μιας και του αρέσει να επενδύει τα συναισθήματα αλλά και τον χρόνο του σε εκείνον που έχει δίπλα του και όχι απλώς να «περνά καλά». Είναι δύσκολο να του τραβήξεις την προσοχή, όπως και να ξεπεράσεις κάποιες άμυνες του στην αρχή, αν τα καταφέρεις όμως, έχεις κάνει μία από τις καλύτερες επιλογές στο ερωτικό κομμάτι, μιας και αναζητά έντονες εμπειρίες και μία βαθύτερη σύνδεση που θα διαρκέσει.

Ο Αυθόρμητος

Ο αυθόρμητος τύπος συντρόφου είναι εκείνος που όχι μόνο άμυνες δεν προβάλλει αλλά είναι εξαρχής πολύ ρομαντικός και δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματά του, ειδικά αν του αρέσετε πολύ. Ενδεχομένως αν έχετε συναντήσει κάποιον, να θεωρήσατε ότι μάλλον ερωτεύεται περιέργως πολύ γρήγορα, όμως έτσι λειτουργούν στο ερωτικό κομμάτι. Είναι αρκετά ενθουσιώδεις και χρειάζονται απλά κάποιον για να ταιριάξουν σε ένταση και κυρίως αυθορμητισμό.

Ο Εξωστρεφής

Όπως και οι προηγούμενοι τύποι, έτσι και αυτός έχει την τάση να εξωτερικεύει από πολύ νωρίς όλα όσα νιώθει και να επενδύει πολλά στην σχέση του. Παράλληλα, ενδιαφέρεται πολύ για τις ανάγκες όπως και τις επιθυμίες του συντρόφου του και μπορεί να καταλάβει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, τι είναι αυτό που χρειάζεται και φυσικά να το δώσει απλόχερα. Αυτά τα άτομα βλέπουν το καλό στους άλλους και είναι ιδιαίτερα κατανοητικοί. Επομένως ακόμα και αν ο σύντροφός τους υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα, εύκολα θα τον συγχωρήσει μιας και έχει την τάση να γίνεται συμπονετικός και να καταλαβαίνει τις αιτίες πίσω από τις πράξεις.

Ο Επίμονος

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα πέρα των δυνατών συναισθημάτων του, είναι η επιμονή του και η διαρκής προσπάθεια να διατηρεί την σχέση στα καλύτερά της. Είναι πολύ αφοσιωμένος στον σύντροφό του και όταν προκύψουν δυσκολίες δεν σκέφτεται στιγμή να τα παρατήσει. Δεν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνουν για τον σύντροφό τους και συνήθως ταιριάζουν με άτομα, που καταβάλλουν ισότιμη προσπάθεια ενώ όταν αρχίσει να σας ερωτεύεται θα το καταλάβετε περισσότερο από τις πράξεις του παρά από τα λόγια του.