Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, προφανώς και γίνεται να έχεις αποκλειστικά σεξουαλική σχέση με ένα ανθρώπινο ον. Δεν είναι κακό, δεν είναι ντροπιαστικό και δεν είναι φθηνό. Εάν συναινούν και οι δύο πλευρές και (κυρίως) εάν το απολαμβάνουν, είναι πολύ υγιές.

Πρακτικά μπορείς να έχεις μόνο σεξουαλική επαφή με έναν άνθρωπο και να μην σε αφορά σε άλλο επίπεδο. Θεωρητικά, μπορεί να υπάρξει μπέρδεμα στην επικοινωνία και καθένας να νομίζει διαφορετικά πράγματα για αυτήν τη σχέση. Κάπου εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα.

Εξηγήσεις

Εάν ο ένας χαίρεται το σεξ και ο άλλος βιώνει παράφορο έρωτα, το πράγμα σκαλώνει και υπάρχουν παράπονα ή σοβαρές παρανοήσεις. Για αυτό όμως είμαστε ενήλικες (ελπίζω) και έχουμε διδαχθεί την τέχνη της επικοινωνίας. Για να λέμε αυτό που νιώθουμε και θέλουμε.

Εάν, κυρία μου, έχεις βρει αυτόν τον άντρα που σου ξυπνά ανεξήγητα και αρχέγονα ένστικτα αλλά μέχρι εκεί, πες του το. Εάν σε κοιτάζει και λιώνει, σου γράφει τραγούδια και θέλει να πάτε για δείπνο με τους φίλους του, εξήγησε πώς έχει το πράγμα για εσένα.

Δεν είναι ότι αποκλείεται μία τέτοια σχέση να προχωρήσει.

Ποτέ δεν ξέρεις. Εάν το σεξ είναι εξαιρετικό, μπορεί να υπάρχει και πολύ βαθύτερη σύνδεση (όχι ποτέ δεν συνέβη αυτό). Αλλά μην ξεκινάς κάτι με σκοπό να φτάσει στο γάμο. Ούτε όμως και να αποκλείεις ότι ο άνθρωπος που σου χαρίζει πολλούς οργασμούς δεν γίνεται να μπει και στην καρδιά σου.

Όλα γίνονται, αρκεί να αφεθείς, να μην υπεραναλύεις όλη την ώρα και να μην κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους με βάση τις πρότερες εμπειρίες σου.

Ούτε χρειάζεται να νιώθεις ενοχές που βλέπεις έναν άνθρωπο μόνο σαρκικά.

Η κοινωνία εξελίσσεται και δεν βάζει ταμπέλες στις γυναίκες που χαίρονται το σεξ, όπως ακριβώς έκαναν και κάνουν οι άντρες. Δεν είσαι λιγότερο ευαίσθητη ή συναισθηματική επειδή ορίζεις το σώμα σου με τον τρόπο που επιθυμείς.

Είμαστε άνθρωποι με ένστικτα και όχι μόνο με λογική. Το σημαντικότερο είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τον άνθρωπο που είναι απέναντί σου και όχι να είσαι σκληρή με αυτά που νιώθεις και έχεις ανάγκη. Εξάλλου, το καλό σεξ είναι συνώνυμο της καλής σωματικής και πνευματικής υγείας. Και κανείς δεν θέλει να δουλεύει στο ίδιο γραφείο με μία τρελή.