Κάποιες φορές είναι αναγκαίο ο χωρισμός να αποτελεί τη μοναδική απόφαση που έχεις να πάρεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο εαυτός σου και η δική σου συναισθηματική και σωματική ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Μη δικαιολογείς καμία κατάσταση και κανέναν που δε σέβεται αυτά τα δύο.

Δεν υπάρχει εξέλιξη

Όταν ανακαλύπτεις ότι και οι δύο έχετε διαφορετικό στόχο ζωής και προορισμό είναι η ώρα να πας παρακάτω χωρίς αυτόν. Γιατί; Για τον προφανή λόγο ότι διαφορετικά θα καταπιέσεις τον εαυτό σου. Θα μείνεις σε μία κατάσταση στην οποία θα κάνεις πράγματα που δε θα σε οδηγούν μέρα με τη μέρα πιο κοντά στα δικά σου «θέλω».

Το πιο βασικό, είναι ότι δε θα σε οδηγούν στο δικό σου «όνειρο ζωής», στη δική σου ατομική «ολοκλήρωση». Η καταπίεση όταν εξελίσσεται επηρεάζει εσένα πρώτα από όλα ψυχολογικά και κατά επέκταση και σωματικά. Απλά δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει αυτά που θέλει.

Ψυχολογική βία

Όταν ο σύντροφός σου έχει φτάσει στο σημείο να σε χειρίζεται ψυχολογικά και να προσπαθεί να σου επιβληθεί καθημερινά πρέπει να δώσεις σοβαρά προσοχή. Αυτό που κάνει θα σε φτάσει να νιώσεις ενοχές, άσχημα με τον εαυτό σου, ότι δεν αξίζεις, ότι είσαι «λίγη». Μη δώσεις σε κανέναν αυτήν την «δυνατότητα».

Αξίζεις κάποιον που θα σε αγαπάει και θα σε φροντίζει. Που θα σε σέβεται και θα σε ακούει. Όχι κάποιον που θα σε χρησιμοποιεί ως το «ψυχολογικό παιχνίδι» του. Μην πιστέψεις ποτέ ότι κανείς άλλος δε θα σε αγαπήσει. Είναι ψέμα.

Σωματική βία

Έχει χαρακτηριστικά εκδικητικά, επιθετικά, εξουσιαστικά, ακόμα και σεξιστικά. Σωματική βία θεωρείται και ο βιασμός. Σε κάθε περίπτωση από αυτές, από τη στιγμή που παρεμβαίνει στην ιδιωτικότητά σου. Από τη στιγμή που παραβιάζει την ατομικότητά σου. Και φυσικά από τη στιγμή που σηκώνει χέρι με τον οποιονδήποτε τρόπο πάνω σου χωρίς τη συγκατάθεσή σου, φύγε!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μπορείς ακόμα να κάνεις και καταγγελία. Πρώτα από όλα όμως οφείλεις και πρέπει να φύγεις γιατί κινδυνεύει η ζωή σου. Μην πιστέψεις ποτέ ένα άτομο που σήκωσε χέρι ότι δε θα το ξανακάνει. Μακριά του και μην ακούς τις ψευδοαπολογίες του ή μη δίνεις καμία βάση στο κλάμα του. Υποκρίνεται και σε εκμεταλλεύεται!

Ακολουθήστε το στο Google News