Δύσκολο πράγμα ο οργασμός!

Πιο εύκολο για τους άνδρες

Δεν είναι μυστικό: Η σεξουαλική κορύφωση είναι πολύ πιο εύκολη για τους άνδρες. Τόσο πιο εύκολη, ώστε τα τελευταία χρόνια να γίνεται συχνά λόγος για το «οργασμικό κενό», δηλαδή το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν (και) σε αυτόν τον τομέα έναντι των γυναικών.

Την ίδια στιγμή, μόλις το 10% των γυναικών δηλώνει ότι φτάνει με ευκολία σε οργασμό. Τι είναι όμως αυτό που εμποδίζει τη συντριπτική μας πλειοψηφία από το να απολαύσει το σεξ όσο περισσότερο μπορεί;

Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, το φύλο δεν είναι φύσει ανασταλτικός παράγοντας. Εντοπίζοντας τις αιτίες που σας σταματούν, θα καταφέρετε να κάνετε το κρεβάτι σας να γνωρίσει μέρες δόξας.

Η γυναικεία σκοπιά

Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν φτάσει ποτέ σε οργασμό (από την αρχή της σεξουαλικής τους ζωής) και άλλες οι οποίες άρχισαν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρείται σε όλες τις ερωτικές επαφές μιας γυναίκας, με όλους τους συντρόφους, ή να εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οργασμική διαταραχή

Η λεγόμενη οργασμική διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε οργανικά αίτια (π.χ. γυναικολογικά προβλήματα), σε ψυχολογικά (π.χ. άγχος, αναστολές, χαμηλή αυτοεκτίμηση) ή και σε συνδυασμό των δύο, να είναι αποτέλεσμα μειωμένης ερωτικής επιθυμίας ή απουσίας προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών.

Η συμβολή ενός ψυχοθεραπευτή είναι σημαντική, προκειμένου να διερευνήσει η κάθε γυναίκα τους λόγους που την εμποδίζουν να φτάσει στην κορύφωση και έτσι να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει.