Το να έχει κανείς πολύ αυξημένη λίμπιντο δεν είναι τόσο απλό, όσο μπορεί να το κάνουν να φαίνεται οι ερωτικές ταινίες και το σινεμά γενικότερα.

Όσον αφορά το σεξ, συγκριτικά με τους άντρες, για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο να διεγερθούν, αλλά και επίσης πιο εύκολο να… ξενερώσουν και να χάσουν κάθε διάθεση την στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε πριν μερικά χρόνια από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Μ. Βρετανία.

Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Diana Fleischman, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ:

Στο πρώτο γκρουπ τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες πριν τους δείξουν μια ερωτική ταινία

Στο δεύτερο οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες αφού είχαν δει μια ερωτική ταινία

Στο τρίτο οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο πριν παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία

Στο τέταρτο, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου αφού είχαν δει μια ερωτική ταινία

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας.

Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία αφού είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Τα αποτελέσματα

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας.

Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που θα αισθανθεί η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News