Τι κάνει την αίσθηση του οργασμού τόσο μοναδική;

Ο γυναικείος οργασμός συχνά παρουσιάζεται ως κάτι μυστηριώδες. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συχνά απλώς δεν ασχολούμαστε μαζί του όσο θα έπρεπε. Και πραγματικά, είναι κρίμα.

Εκτός από απολαυστικός (για να μην λέμε και τα αυτονόητα), είναι και ευεργετικός για το σώμα και την ψυχολογία μας. Επομένως, όσο περισσότερα ξέρουμε για αυτόν και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τον επιτύχουμε, τόσο το καλύτερο.

Δεν νομίζετε;

Τι συμβαίνει τη στιγμή του οργασμού;


Ο οργασμός είναι ουσιαστικά η κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης. Διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και στην πραγματικότητα αποδεσμεύεται η σεξουαλική ένταση, προκαλώντας μια παροδική αίσθηση θολωμένης συνείδησης. Παρατηρείται αύξηση της πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, αλλά και ακούσιες συσπάσεις του κόλπου, της μήτρας και των σφιγκτήρων του πρωκτού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ, ο οργασμός στις γυναίκες συνεπάγεται αντιδράσεις σε 30 διαφορετικά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, προκαλώντας ακόμα και προσωρινή απώλεια της αίσθησης του πόνου. Την κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης διαδέχεται ένα αίσθημα χαλάρωσης, που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών (ορμονών που σχετίζονται με την ευχαρίστηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν και παυσίπονη δράση).