Όλες οι σχέσεις περνάνε καλά και άσχημα στον ερωτικό τομέα. Όταν αυτό το πράγμα όμως παραμένει και νιώθετε ότι δεν ικανοποιήστε ερωτικά τότε πρέπει να το συζητήσετε άμεσα με τον σύντροφό σας.

Μιλήστε του

Οφείλετε να το πείτε στον άνθρωπό σας. Αν δε σας ικανοποιεί είναι κάτι πολύ σοβαρό και ταυτόχρονα πολύ «λεπτό» ως αντικείμενο συζήτησης. Πρέπει ωστόσο να του το πείτε με ωραίο τρόπο. Μην τον κάνετε να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του και τις όποιες επιδόσεις του.

Μιλήστε του αρχικά για εσάς αποκλειστικά. Πείτε του εσάς τι σας αρέσει. Αυτό θα τον κάνει αυτομάτως να καταλάβει ότι ίσως αρκετοί τσακωμοί και γκρίνια που ενδεχομένως είχατε, οφείλονται και σε αυτό.

Δώστε του χρόνο

Αφού του πείτε αυτά που θέλατε εξ’ αρχής, ήρθε η ώρα να τον αφήσετε να σας πει τι αισθάνεται. Αν στην ουσία σας πει ότι μέχρι εκεί μπορεί να λειτουργήσει σεξουαλικά, τότε ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να συζητήσετε για ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα που είναι τα μελλοντικά σας σχέδια. Πώς θα είστε δηλαδή στο μέλλον αν συνεχίσει ο ένας από τους δύο να περνάει καλά και ο άλλος όχι.

Δράση

Φυσικά και έχετε άπλετο χρόνο να συζητήσετε όλες τις πιθανότητες που θα μπορούσαν να αποτελούν μεταβλητές ευθύνης πάνω στη δική σου αίσθηση μη ικανοποίησης. Κάντε λοιπόν ένα πλάνο. Δώστε χρόνο στη σχέση σας. Κάντε μία δύο πολλές ακόμα προσπάθειες για να βελτιωθεί το ερωτικό κομμάτι.

Πες του τι ακριβώς σας αρέσει και τι θα μπορούσε να αλλάξει έτσι ώστε να ικανοποιείστε και εσείς. Είναι πολύ σημαντικό και οι δύο να απολαμβάνουν την ερωτική πράξη με την ίδια θέρμη και χαρά. Αν δείτε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, πρέπει να πάρετε την απόφαση να σκεφτείτε μήπως τελικά δεν ικανοποιείστε επειδή πια δε σας το βγάζει ο σύντροφός σας.

Σε αυτήν την περίπτωση τη λύση πρέπει να την προσδιορίσετε και να τη δώσετε εσείς.