Οι σχέσεις έχουν συγκεκριμένα στάδια. Τόσο οι φιλικές όσοι και οι ρομαντικές-φιλικές. Κάθε στάδιο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ώσπου με πολλή υπομονή και κόπο κάποτε φτάνουμε στο στάδιο της αγάπης.

Το Στάδιο έλξης και ρομαντισμού

Από αυτό είναι κατασκευασμένες οι ταινίες. Στο πρώτο στάδιο μιας σχέσης, βρίσκεσαι σε πλήρη ευφορία. Είσαι ερωτευμένος και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Όλα είναι τέλεια – από το πρώτο σας φιλί μέχρι την ηλεκτρική ενέργεια που αισθάνεστε γύρω από αυτά. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα λανθασμένο και δεν μπορείς ποτέ να βρεις κανένα ελάττωμα.

Στην πραγματικότητα, πηγαίνετε γύρω από την ημέρα σας σε συνεχή σκέψη για αυτό το πρόσωπο. Και κατά κάποιο τρόπο, είστε πραγματικά χαρούμενοι. Ισχυρά επίπεδα ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης και ακόμη και ωκυτοκίνης απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σας όταν προσελκύεστε από κάποιον. Αυτές οι χημικές ουσίες σας κάνουν να νιώθετε έτσι.

Η κρίσιμη φάση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ζευγάρια έχουν έναν δύσκολο χρόνο να περάσουν από τα πρώτα δύο στάδια μιας σχέσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της αντίθεσης μεταξύ του σταδίου έλξης και της φάσης κρίσης. Στους πρώτους μήνες της σχέσης, όλα φαίνονται εξαιρετικά καλά.

Ωστόσο, η ντοπαμίνη στο σύστημά σας τελικά εξαντλείται και αρχίζετε να βλέπετε τα πράγματα με μεγαλύτερη σαφήνεια. Αρχίζετε να γίνεστε άνετοι μεταξύ σας  και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αληθινά.

Βρήκατε το κάθισμα τουαλέτας ανοιχτό πάρα πολλές φορές, ειπώθηκε κάτι για τους φίλους σας κλπ. Τα περισσότερα ζευγάρια θα περάσουν από αυτό το στάδιο και, δυστυχώς, τελικά θα χωρίσουν

. Ξαφνικά, το άλλο πρόσωπο είναι πολύ ενοχλητικό ή είναι μια μονόπλευρη σχέση. Θα αναρωτιέστε αν είστε πραγματικά συμβατοί. Το στάδιο της κρίσης είναι όπου είστε ανήσυχοι, καθώς ένα ζευγάρι θα δοκιμαστεί. Ξαφνικά αγωνίζεστε για εξουσία και αναζητάτε αρμονία ταυτόχρονα.

Στάδιο προσπάθειας

Αφού έρθετε σε αυτό το στάδιο πλέον υπάρχουν σταθερά συναισθήματα έρωτα και αγάπης. Βρίσκεσαι ερωτευμένος με αυτό το άτομο και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε κάνει να αμφισβητήσεις αυτόν τον έρωτα.

Έχεις δει τα θετικά και τα αρνητικά του με αποτέλεσμα να ξέρεις ποιον έχεις δίπλα σου έτσι κι αλλιώς. Η συνήθεια βέβαια είναι το καθημερινό σας φαινόμενο. Μπορεί σε αυτό το στάδιο να βαριέστε ο ένας τον άλλον πολλές φορές. Για αυτό θα κάνετε προσπάθειες ανανέωσης της σχέσης σας.

Στάδιο δαέσμευσης

Επιλέγετε να είστε μαζί. Ακόμη και όταν η μετάβαση γίνεται σκληρή. Ακόμη και όταν μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές. Αναγνωρίζετε ότι το ταίρ σας είναι ένα άλλο άτομο με το δικό του σύνολο ελαττωμάτων, ονείρων, στόχων, θέσεων και αναγκών.

Αλλά τα επιλέγετε ούτως ή άλλως. Αυτό είναι το θέμα της δέσμευσης. Είναι όλα σχετικά με τη συνειδητή απόφαση ότι αυτό το πρόσωπο είναι για σας. Πραγματικά αισθάνεστε σαν να ανήκετε σε αυτό το πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα ζευγάρια κάνουν τεράστια βήματα για να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Αυτό είτε μπορεί να είναι αρραβώνας, είτε γάμος και οικογένεια.

Η πραγματική σκηνή αγάπης

Αυτό είναι. Αυτά είναι όλα. Όλος ο ιδρώτας, η σκληρή δουλειά. Η σχέση σας δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου σας. Αντίθετα, βγαίνετε έξω από τη σχέση σας και δημιουργείτε κάτι όμορφο.

Η πραγματική σκηνή αγάπης είναι όπου τα ζευγάρια συνεργάζονται για ένα τελικό στόχο ή έργο. Αυτό μπορεί να είναι κάτι δημιουργικό που σημαίνει πολλά για τους δυο σας, ή κάτι πρακτικό όπως το σπίτι των ονείρων σας.

Αλλά σε πολλά ζευγάρια, πρόκειται για την έναρξη μιας οικογένειας. Και παρόλο που υπάρχουν συνεχόμενες προκλήσεις που θα σας δοκιμάσουν, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να το πετύχετε. Έχετε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Θυμάσαι τις μεγάλες στιγμές και τις δύσκολες στιγμές που σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζει τον κόπο.