Οι σχέσεις πάντα θα έχουν ορισμένα προβλήματα. Κάποια θα λύνονται και κάποια άλλα θα είναι πολύ σοβαρά για να επιλυθούν. Φυσικά θα παρουσιάζονται και θα φεύγουν με την ίδια ευκολία που αυτά εμφανίστηκαν. Πότε όμως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μέσα σε μία σχέση;

Προειδοποιητικά σημάδια

Εδώ είναι μερικές προειδοποιητικές ενδείξεις ότι η σχέση σας μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να σωθεί ή ότι δεν μπορείτε να πάρετε την αγάπη πίσω, αλλά σημαίνει ότι και οι δύο πρέπει να έχετε ειλικρινή επικοινωνία και ίσως χρειαστεί τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Η έλλειψη ευελιξίας ή η επανειλημμένη απροθυμία για συμβιβασμό στις αποφάσεις, όπως οι κοινωνικές δραστηριότητες, οι δουλειές, η μετακίνηση και το ποιος θα έχει την κηδεμονία των παιδιών.

Η αυτο-εμπλοκή με τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας, χωρίς να σας υποστηρίζει ο σύντροφός σας. Έλλειψη συμπάθειας από τους γονείς του. Επαναλαμβανόμενη εκτίμηση από φίλο ή συγγενή για την ποιότητα του συντρόφου σας.

Επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις κρίσιμων, υπονομευτικών, κατηγορηματικών, σαρκαστικών, ασεβών ή χειραγωγικών σχολίων. Αυτό είναι λεκτική κατάχρηση.Ένα μοτίβο απόκρυψης επικοινωνίας, στοργής ή σεξ. Επιχειρήματα ή προβλήματα που δεν επιλύονται.

Μυστικοπάθεια. Παθητική-επιθετική ή επιθετική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης σπάσιμο αντικειμένων ή σωματικής βίας. Μυστική ρομαντική σχέση ή φλερτ. Χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ που επηρεάζει τη σχέση ή την εργασία.

Συμπέρασμα

Στην περίπτωση που υπάρχει ψυχολογική ή σωματική βία οφείλετε να φεύγετε από αυτή τη σχέση. Τέτοιου είδους σχέσεις μόνο ως τοξικές μπορούν να χαρακτηριστούν και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Πρέπει να καταλάβετε ότι άνθρωποι που σας συμπεριφέρονται βία, δεν έχουν καμία θέση στην καθημερινότητά σας και γενικά. Επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι κινδυνεύεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Όσον αφορά προβλήματα ασυνεννοησίας, άδυναμίας λήψης πρωτοβουλίας για ανανέωση της σχέσης σας κλπ αυτό ενδεχομένως θα λύνεται. Συζητήστε μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Και όπως είπαμε, όπου υπάρχει ψυχολογική και σωματική βία δεν πρέπει να μένετε σε εκείνη την κατάσταση.