H απιστία σε μία σχέση είναι μία από τις πιο άσχημες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάποιος στη ζωή του. Θέλει πολλή δύναμη για να την ξεπεράσει κάποιος και σίγουρα δεν ξεπερνιέται σε μία ημέρα.

Μην χάσετε χρόνο

Απλά αποφασίστε άμεσα αν θα χωρίσετε ή όχι. Διαφορετικά θα χάνετε τον χρόνο σας με ένα άτομο που σε τελική ανάλυση δεν ξέρετε αν το θέλετε ή όχι. Η απιστία ως πράξη  σας κάνει να νιώθετε άσχημα συναισθήματα και σύγχυση. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να συζητήσετε για το μέλλον σας και τους στόχους του καθένα.

Μη νιώσετε ενοχές

Δε φταίτε εσείς για την απάτη που εκείνος έκανε απέναντι στην αφοσίωσή σας. Εκείνος φταίει και μάλιστα πλήρως. Είχε το ελεύθερο σε κάθε περίπτωση, να πάει παρακάτω χωρίς εσένα ή να σου πει τι σκέφτεται. Όχι να σε θεωρήσει λιγότερο έξυπνη από ό,τι είσαι. Δε σε σεβάστηκε ο ίδιος συνεπώς είναι δικό του πρόβλημα εξ’ ολοκλήρου.

Αποφάσεις

Εσύ θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσετε να είστε μαζί ή όχι. Εσύ ξέρεις πόσο σε ενόχλησε αυτό που έκανε. Ξέρεις πώς αν συνεχίσετε να είστε μαζί θα υπάρχουν έντονες φάσεις με αμφιβολίες από μέρους σου. Θα υπάρχει περισσότερη ζήλια και δικαιολογημένα, επειδή έχεις χάσει την εμπιστοσύνη που τόσο του είχες. Πρέπει να αναλύσεις κάθε ενδεχόμενο. Μπορείς να σε φανταστείς να ζηλεύεις και να νιώθεις ανασφάλεια συχνά πυκνά;

Θα το ξανακάνει;

Κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν πολλά σχετικά με αυτό. Οι συγκεκριμένες μελέτες έδειξαν ότι όταν κάποιος κάνει την απιστία μία φορά, κατά πάσα πιθανότητα θα την ξανακάνει, ειδικά γιατί του έδωσες μία ακόμα ευκαιρία.

Θα το ξανακάνει γιατί πλέον ξέρει πως αυτή η πράξη του δεν είχε κανένα αντίκτυπο και αντίτιμο με αποτέλεσμα να μην ανησυχεί τόσο για την επόμενη φορά. Οφείλεις συνεπώς πριν πάρεις αποφάσεις να έχεις σκεφτεί όλους τους παράγοντες και τις μεταβλητές.