Κάθε σχέση έχει τις καλές και τις κακές της στιγμές ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.

Μαζί με τα χρόνια έρχεται και η ρουτίνα, μαζί με την συνειδητοποίηση πως ό,τι είχες να μάθεις για τον σύντροφό σου το έχεις ήδη μάθει.

Αυτά σκέφτεσαι κι ανησυχείς ότι έχει χαθεί ο έρωτας. Κακώς.

Υπάρχουν τρόποι για να κρατήσεις ζωντανό τον έρωτά σας…

Θυμηθείτε γιατί ερωτευτήκατε ο ένας τον άλλο

Πού και πού θυμηθείτε να αναπολήσετε τα πρώτα σας ραντεβού. Τι σας έκανε να ερωτευτείτε; Πώς έκανε ο ένας τον άλλο να γελάσει; Μόλις τα θυμηθείτε αυτά, θα θυμηθείτε γιατί είστε με αυτόν τον άνθρωπο, κι ένα χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στα χείλη σας.

Σταμάτα να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά

Όλοι κάνουμε λάθη, έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο δεν είναι λογικό να κουνάς το δάχτυλο στον σύντροφό σου κάθε τρεις και λίγο. Όσο εξοργιστικό κι αν είναι να μην πλένει ο σύντροφός σου τα πιάτα όταν είναι η σειρά του, προσπάθησε να το προσπεράσεις κι απλά να του το υποδείξεις.

Προσπάθησε να ζεις τη στιγμή

Αν θέλεις να παραμένεις ερωτευμένος με τον σύντροφό σου, και την ίδια τη ζωή δηλαδή, πρέπει να ζεις τη στιγμή· δε γίνεται αλλιώς. Μην ασχολείσαι με το κινητό όταν είσαι με τον σύντροφό σου. Προσπάθησε να διώχνεις από τις σκέψεις σου αυτά που έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα στη δουλειά. Δε χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά, ωστόσο είναι απαραίτητο για τη σχέση σου –και σίγουρα για την ψυχική σου υγεία- να αποσυνδέεσαι πού και πού από τον έξω κόσμο.

Μιλήστε

Δεν είναι απαραίτητο να μιλάτε δέκα φορές την ημέρα από είκοσι λεπτά. Έχετε υποχρεώσεις και δουλειές να διεκπεραιώσετε. Καλό είναι όμως, αν δε μένετε μαζί να στέλνετε μηνύματα, να μιλάτε λιγάκι στο τηλέφωνο, να λέτε γλυκούλικα λόγια ο ένας στον άλλο.

Όταν συζητάτε, αφήστε στην άκρη τη δουλειά. Μιλήστε για μουσική, για βιβλία, για αυτά που σας απασχολούν, γι’ αυτά που σας ευαισθητοποιούν. Αν κυνηγάτε τέτοιου είδους συζητήσεις, κάθε φορά θα μοιάζει σαν τα πρώτα σας ραντεβού.

Επαναπροσδιορίστε τα κοινά σας

Έχει περάσει καιρός από τότε που βγήκατε πρώτη φορά; Ίσως και τα κοινά σας γούστα να έχουν αλλάξει. Ή απλώς να έχετε ξεχάσει ποια είναι τα κοινά σας. Βρείτε μία μέρα μέσα στην εβδομάδα (ή και στις δύο) για να απολαύσετε μαζί αυτά που αρέσουν και στους δύο.

Περάστε λίγο χρόνο χώρια

Χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί πρέπει να δίνετε ενίοτε χρόνο και χώρο ο ένας στον άλλο; Γιατί αν περνάτε διαρκώς τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί, απλά θα σιχαθείτε ο ένας τον άλλο.

Μην αδιαφορείτε

Δε χρειάζεται να έχεις εμμονή με τον σύντροφό σου. Ωστόσο πάντα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σου, όσος καιρός κι αν περάσει, κι όσο σίγουρο κι αν τον θεωρείς.

Φυσική επαφή

Όσο πιο μακροχρόνια είναι η σχέση, τόσο τα γλωσσόφιλα, οι αγκαλιές και το σεξ μειώνονται. Έτσι όμως πεθαίνει η σχέση. Βρείτε λίγο χρόνο για σεξ, πάρτε αγκαλιά ο ένας τον άλλο όταν βλέπετε σειρές. Δώστε ένα φιλί πριν αποχωριστείτε για να πάτε στις δουλειές σας.

Να είστε ευγενικοί

Οι πράξεις μετράνε περισσότερο από τα λόγια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα λόγια σε μία σχέση δεν έχουν καμία υπόσταση. Αν θέλετε να είστε ερωτευμένοι όπως στις αρχές, πρέπει να φέρεστε ανάλογα.