Είναι το σημείο σε μία σχέση που αποτελεί ίσως το πιο κομβικό της στάδιο. Στο σημείο αυτό ένα ζευγάρι θα καταλάβει αν ταιριάζει ή όχι. Και στο σημείο αυτό άλλωστε θα συνειδητοποιήσουν και οι δύο αν το μέλλον τους σε βάθος χρόνου θα είναι να είναι μαζί ή χωριστά.

Δυσκολίες

Όπως και η κάθε σχέση που μπορεί να μην υπάρχει συγκατοίκηση, έτσι και στις σχέσεις με συγκατοίκηση υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα. Για την ακρίβεια κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης τα προβλήματα συνήθως είναι ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αγανακτεί.

Δεν υπάρχει χώρος

Εκτός αν υπάρχει ένα δωμάτιο που να αντιστοιχεί στον καθένα όταν θέλει να είναι μόνος του. Κατά βάση όμως δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Για αυτό άλλωστε λέγεται και συγκατοίκηση. Το ότι μπορεί κάποιος να πάει στο μπάνιο μόνος του ή να ξαπλώσει μόνος του δε σημαίνει ότι έχει και ιδιάζουσες επιλογές.

Δεν υπάρχει προσωπικός χρόνος

Όταν γυρνάει και ο ένας και ο άλλος από τη δουλειά, προφανώς δε θα πει κανένας να πάει να φύγει για ένα διήμερο να δει τους δικούς του. Έτσι ούτε χώρος ιδιαίτερος υπάρχει για να φέρει κανείς τους φίλους του όποτε θέλει, ούτε η ελευθερία να βάλει κάποιος τη μουσική που θέλει όποτε και όταν θέλει.

Το ζευγάρι πλήττει

Το πιο συχνό φαινόμενο είναι αυτό της πλήξης. Συνήθως μειώνεται και το σεξ γιατί μπαίνουν και οι δύο στη νοοτροπία του δεδομένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρεί κάπως δεδομένο και ο ένας και ο άλλος το σεξ.

Τσακωμοί

Όταν είσαι στον ίδιο χώρο με τον άλλον, είναι πολύ λογικό να υπάρχει και κάποια «σύγκρουση». Καταλήγει και ο ένας και ο άλλος να ξεσπά τα νεύρα του εκεί που δεν πρέπει επειδή πολύ απλά η συνήθεια και η πλήξη αυξάνει τη μιζέρια.

Και τι να κάνεις;

Κανείς δε λέει ότι κάθε σχέση που προχωράει στη συγκατοίκηση, καταλήγει με μιζέρια, πλήξη και βαρεμάρα. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά όμως και καλό θα είναι να το ξέρει ο οποιοσδήποτε για να γνωρίζει και τι θα κάνει. Τα οφέλη άλλωστε είναι πάρα πολλά όταν συγκατοικείς με τον άνθρωπο που αγαπάς.