Ο αυνανισμός είναι η πράξη που μας φέρνει πιο κοντά με τον εαυτό μας και τις βιολογικές του ανάγκες. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε την ηδονή και τον οργασμό χωρίς να έχουμε έναν σύντροφο παρά μόνο εμάς.

Aνάγκες και ψυχολογία

Κάθε φορά που ερχόμαστε σε οργασμό, απελευθερώνονται ορμόνες που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε με περισσότερη διάθεση. Αυτές οι ορμόνες όταν εκκρίνονται σε συχνά χρονικά διαστήματα τότε διαμορφώνουν έναν τρόπο σκέψης πολύ πιο αισιόδοξο. Το γεγονός άλλωστε ότι η ψυχολογία σου βελτιώνεται και απαντάει έτσι στο σώμα σου σημαίνει προφανώς ότι καλύπτονται κάποιες ανάγκες που και εσύ έχεις.

Αυτο-αγάπη

Μαθαίνεις να αγκαλιάζεις σημεία του σώματος τα οποία θεωρούνται «ντροπή». Περνάς προσωπικό χρόνο καθαρά με τον εαυτό σου. Τον οργασμό τον «χρωστάς» σε εσένα και μόνο σε εσένα. Έτσι συνδέεις το σώμα σου με κάτι θετικό και αισιόδοξο. Άλλωστε και σε ποιον δεν αρέσει να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του.

Μπορείς να έρθεις σε οργασμό συχνά

Σε αντίθεση με το σεξ (που το αγαπάμε αλλά είναι άλλο θέμα), μπορείς να αυνανίζεσαι και να έρχεσαι σε οργασμό πολύ πιο συχνά. Ο λόγος είναι προφανής. Έχεις τον εαυτό σου για παρέα 24 ώρες την ήμερα.

Δεν υπάρχει νομίζω κάποιος άλλος που θα σε άντεχε για τόσες ώρες άλλωστε. Πέρα από την πλάκα, το να ξέρεις ότι μπορείς να έρθεις σε οργασμό συχνά, είναι πολύ απελευθερωτικό σα σκέψη και μόνο.

Ανακαλύπτεις το σώμα σου

Μέσα από τον αυνανισμό ανακαλύπτεις και σημεία που μπορεί σε μελλοντική σεξουαλική επαφή να σου αρέσουν. Πέραν του ότι ανακαλύπτεις τι ερεθίζει το σώμα σου και πού, έχεις και το πλεονέκτημα-όφελος να δεις πώς μπορείς στο μέλλον να αξιοποιήσεις τη σεξουαλικότητα σου.

Μαθαίνοντας να νιώθεις άνετα με εσένα αυτό θα βγεί άλλωστε και στον μελλοντικό σου «παρτενέρ» ή σύντροφο. Έτσι καταλαβαίνεις ότι η αυτοϊκανοποίηση έχει πολλά περισσότερα οφέλη πέραν του οργασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: