Σχεδόν όλες οι γυναίκες, όταν τις ρωτάνε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουν να έχει ένας άντρας, απαντούν πως ένα από αυτά είναι το χιούμορ.

Κι η αλήθεια είναι πως οι άντρες με αίσθηση του χιούμορ έχουν μια δική τους γοητεία που δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς.

Για να δούμε λοιπόν γιατί ο αστείος τύπος παίρνει πάντα το κορίτσι…

Όταν βγαίνετε, περνάς καλά

Δεν θα βαρεθείς ποτέ σε ένα ραντεβού, όταν το αγόρι έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι αυθόρμητος, δεν σταματά να σε πειράζει, ενώ πάντα κρύβει ένα αστείο στα μανίκια του για να γελάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συνάντηση μαζί του είναι ενδιαφέρον και συναρπαστική, μιας και πρέπει να βρίσκεσαι σε εγρήγορση για να μπορείς να τον ακολουθήσεις.

Είναι ευφυής και δημιουργικός

Σίγουρα, ο καθένας μπορεί να πει ένα διαχρονικό αστείο και μια έξυπνη ατάκα που άκουσε ή διάβασε, όμως δεν έχουν όλοι τον τρόπο για να το κάνουν σωστά, όπως ο συγκεκριμένος τύπος. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση το ίδιο αστείο μπορεί να σου φανεί μέχρι και κρύο ή αποτυχημένο, ενώ στη δεύτερη να γελάσεις μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου. Κι αυτό γιατί ένας άντρας με χιούμορ προσθέτει τη δική του πινελιά σε καθετί που λέει, είτε αυτό είναι δικές του, προσωπικες ατάκες, είτε διάφορες κινήσεις για να γίνεται περισσότερο παραστατικός, είτε παίρνοντας το ανάλογο ύφος.

Για να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, πρέπει να είναι γρήγορος κι αυθεντικός. Επίσης, θα έχει πολλά και ιδιαίτερα περιστατικά να σου διηγηθεί από τη ζωή του, καθώς και μια ποικιλία από διάφορες φωνές για να σου κάνει σωστή αναπαράσταση.

Ξέρει πως να χειριστεί κοινωνικές καταστάσεις

Τίποτα δεν σπάει καλύτερα τον πάγο σε μια αμήχανη στιγμή από μια χιουμοριστική ατάκα. Έχει πει πολλά απρεπή και παρεξηγήσιμα σχόλια στο παρελθόν, που πλέον ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πειράξει κάποιον και πότε πρέπει να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν τον αφήσεις για λίγο μόνο με άτομα που δεν ξέρει. Η στρατηγική του είναι να μαθαίνει με διάφορες ερωτήσεις από που προέρχεται ο καθένας. Χτίζοντας τα προφίλ τους στο μυαλό του, βρίσκει κάθε φορά κάτι κοινό που μπορούν να συζητήσουν όλοι κι ακόμα καλύτερα, να γελάσουν μ’ αυτό.

Είναι πολύ παρατηρητικός

Ας υποθέσουμε ότι έρχεται πρώτη φορά σπίτι σου. Πώς θα βρει αφορμή για να σε πειράξει αν δεν παρατηρήσει πρώτα το δωμάτιο σου;

Οι αφίσες κι οι φωτογραφίες σου, ακόμα και τα σχέδια των σεντονιών σου ή το χρώμα της κουρτίνας είναι ιδανικά για ένα εύστοχο σχόλιο. Ένας λόγος που οι κωμικοί είναι τόσο καλοί σε αυτό που κάνουν είναι το γεγονός ότι έχουν έντονη παρατηρητικότητα κι αντιλαμβάνονται ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ικανότητα τους να διακωμωδούν τα πάντα, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Επομένως την επόμενη φορά μπορείς να του κάνεις ένα καλό σχόλιο τονίζοντας το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός. Θα το εκλάβει σαν επιβράβευση

Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

Μπορεί να αγχωνόσουν για αρκετά πράγματα στη ζωή σου, ακόμα και για εσάς τους δύο, όμως τώρα σου μαθαίνει πως να χαλαρώνεις και να αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο ήρεμα και με …χιούμορ.

Σου υπενθυμίζει πως πρέπει να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή, αλλά και να αυτοσαρκάζεσαι, ώστε κάποιες αδυναμίες σου ή λάθη να φαίνονται πολύ μικρά για να τα παίρνεις στα σοβαρά.

Οι ανασφάλειες σου εξαφανίζονται όταν είσαι μαζί του κι όταν κάνει ο ίδιος κάποια γκάφα, αισθάνεσαι περισσότερο άνετα να κάνεις κι εσύ, μιας και δεν φοβάσαι πως θα σε παρεξηγήσει. Δεν υπάρχει πιο γλυκιά σχέση από το να μπορείτε και οι δύο να είστε ο εαυτός σας μεταξύ σας.

Τα πάει καλά με τους φίλους σου

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει την παρέα σου. Το μόνο που θέλει είναι να τους κάνει να πέρασουν καλά. Νιώθει την ανάγκη να δώσει μια μίνι παράσταση με δυνατές στιγμές γέλιου για τους φίλους σου, αλλά όχι για να τραβήξει την προσοχή τους. Η παρέα σου τον συμπαθεί επειδή είναι αυθεντικός κι η ψυχή του πάρτυ. Αν ήθελε να κλέψει τις εντυπώσεις παίζοντας το έξυπνος ή αστείος, οι φίλοι σου θα ήταν οι πρώτοι που θα τα καταλάβαιναν και στο χτυπούσαν.

Έχει αυτοπεποίθηση

Ένας άνθρωπος που αστειεύεται με τον εαυτό του σχολιάζοντας με χιούμορ τα ελαττώματα του και αυτοσαρκάζεται σημαίνει πως έχει επίγνωση του εαυτού του και δεν έχει ανασφάλειες. Τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό που να τον επηρεάζουν. Ακόμα κι αν δεν το δείχνει έντονα μπροστά σε άλλους, όταν είστε οι δυό σας ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση.

Κατά βάθος είναι ευαίσθητος

Πολλές φορές το αληθινό χιούμορ και ο αυτασαρκασμός λειτουργούν και σαν αυτοάμυνα για κάποιον που δεν θέλει να εκφράζει τα συναισθήματα του. Σκέψου πως ο «κλοουν» της τάξης σου δεν ήταν ο δημοφιλής του σχολείου ούτε το παιδί που τον ενδιέφεραν οι σχέσεις. Προσπαθούσε να γίνει αποδεκτός από τους υπόλοιπους κάνοντας τους να γελάνε, μιας και του ήταν εύκολο να κρύψει έτσι τα συναισθήματα του.

Όταν λοιπόν ένας τέτοιος άντρας αισθανθεί αρκετά άνετα μαζί σου και σου αποκαλύψει την ευαίσθητη πλευρά του να ξέρεις πως είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, ένα ξεχωριστό συναίσθημα και θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερο κοντά του.

Δεν είναι ανταγωνιστικός

Ένας άντρας με χιούμορ δείχνει αρκετά cool σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ακόμα κι όταν πρόκειται για άλλα αρσενικά τα οποία είναι πιο όμορφα, πιο δημοφιλή ή πιο περιζήτητα από το γυναικείο πληθυσμό. Δεν πρόκειται να ζηλέψει, ούτε να νευριάσει, ούτε να τσακωθεί. Αυτό που θέλει να πει θα το πει μέσω ενός σαρκαστικού σχολίου, που θα εκμηδενίσει τον αντίπαλο σε χρόνο dt.

Από την άλλη, αν βρεθεί σε παρέα που υπάρχει ήδη κάποιος αστείος τύπος, δεν θα νιώσει ιδιαίτερα ότι απειλείται, καθώς αντί για ανταλλαγή μπουνιών, θα ακολουθήσει επική στιχομυθία με ατάκες φωτιά. Απολαυστικό θέαμα αν βρίσκεσαι μπροστά.