Οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο έχεις στρες είναι σεβαστοί. Ειδικά μάλιστα σε περιπτώσεις που το άτομο έχει βιώσει τραυματικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει σεξουαλικά.

Mπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση

Τα αγχωμένα συναισθήματα μπορούν να βυθίσουν τη libido με πολλούς τρόπους. Αυτή η αίσθηση που παίρνετε όταν το άγχος διώχνει τις sexy σκέψεις από τον εγκέφαλό σας, εμποδίζοντας σας από το να είναι σε διάθεση.

Ο πανικός και η ανησυχία έχουν επίσης φυσική επίδραση στο σώμα σας, αυξάνοντας την παραγωγή ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη, που σας κάνουν να αισθανθείτε στρες. Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να χαλαρώσει φυσικά, επηρεάζεται και η απόδοσή σας στο σεξ. 

Φάρμακα και επιπτώσεις

Και τότε υπάρχει η παρενέργεια που προκαλεί τη μείωση της λίμπιντο από ορισμένα φαρμάκα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους, λέει ο Steinberg. Τα φάρμακα που βοηθούν στη διατήρηση της κατάστασης από την επιδείνωσή της τείνουν επίσης να μειώνουν το ενδιαφέρον σας.

Όταν έχετε άγχος, είναι πιο πιθανό να μη νιώθετε ότι έχετε την αυτοπεποίθηση να είστε γυμνός μπροστά από κάποιο άλλο άτομο. «Οι γυναίκες μπορούν να συνειδητοποιήσουν τη μορφή του σώματός τους γενικά ή για ένα συγκεκριμένο μέρος, όπως τα στήθη τους », λέει ο Steinberg.

Όταν έχετε άγχος, αυτή η αυτοσυνειδησία αυξάνεται. «Αν οι γυναίκες συνεχώς κρίνουν τον εαυτό τους λόγω της όποιας ντροπής νιώθουν για το σώμα τους, καταστέλλουν την ικανότητα να λαμβάνουν πλήρως τη σεξουαλική ευχαρίστηση και δεν είναι σε θέση να είναι πλήρως παρούσες συναισθηματικά και σωματικά κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών σεναρίων», λέει ο Sari Cooper, διευθυντής του Κέντρου Αγάπης και το σεξ στη Νέα Υόρκη.

Το άγχος σας κρατά πίσω από την οικειότητα. Όταν είστε αρπαγμένοι από το φόβο και τον πανικό, ίσως να μην θέλετε να είστε σωματικά ή συναισθηματικά κοντά στον σύντροφό σας. Και για τις γυναίκες που έχουν άγχος από το παρελθόν, από κάποιο τραύμα, η σεξουαλική επαφή και το ίδιο το άγγιγμα μπορεί να είναι τρομακτικά.

«Εάν μια γυναίκα επηρεάζεται από παρελθόντικό τραύμα, μπορεί να κάνει ολόκληρο το σώμα της να μη βιώσει αρκετή διέγερση για να καταλήξει σε οργασμό», λέει ο Cooper.