Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, το μέρος όπου μαζευόμαστε για να φάμε και να συζητήσουμε τα νέα της ημέρας μας, αλλά παρ’ όλα αυτά συχνά την παραμελούμε. Μπορεί παλαιότερα να ήταν ένας χώρος τον οποίο δεν διακοσμούσαν, όμως σήμερα αυτό έχει αλλάξει.
Ας δούμε, λοιπόν, πέντε απλά tips για να βελτιώσουμε την εικόνα της κουζίνας μας.

#1 Ακολουθούµε το µυστικό των διακοσµητών για το χρώµα

Το χρώμα είναι η εγγυημένη λύση όταν θέλουμε να ανανεώσουμε έναν χώρο. Ωστόσο, οι υπέροχες, «ζωντανές» κουζίνες δεν δημιουργούνται κατά τύχη. Το μυστικό κρύβεται στην παλέτα των τριών χρωμάτων:

Χρώμα 1: Ενα ήδη υπάρχον χρώµα που δεν µπορεί να αλλάξει, για παράδειγµα το χρώµα των ντουλαπιών.

Χρώμα 2: Ενα ουδέτερο χρώµα της επιλογής µας το οποίο ταιριάζει µε το χρώµα 1. Θα λειτουργήσει ως το φόντο της κουζίνας µας.

Χρώμα 3: Το χρώµα που κάνει την κουζίνα µας µοναδική. Μπορεί να είναι ένα έντονο και απρόσµενο χρώµα που ταιριάζει µε τα άλλα δύο χρώµατα και φωτίζει τον χώρο. Το επιλέγουµε επίσης για τα διακοσµητικά της κουζίνας, όπως τα βάζα, τα µπολ ή ακόµη και την καφετιέρα.

#2 Βρίσκουµε το σηµείο εστίασης

Προσπαθούμε να δούμε την κουζίνα μας με τα μάτια ενός επισκέπτη που έρχεται για πρώτη φορά στο σπίτι μας. Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε κάτι το οποίο μάς αρέσει; Αν όχι, σε τι θα θέλαμε να πέφτει πρώτα το μάτι κάποιου; Μετατρέπουμε, λοιπόν, αυτό το σημείο και τον κοντινότερο τοίχο στο λεγόμενο σημείο εστίασης.

Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χώρο, το σημείο εστίασης πρέπει να είναι το πιο εντυπωσιακό. Για να το πετύχουμε αυτό, ακολουθούμε μία από τις παρακάτω τεχνικές:

  • Βάφουμε τον τοίχο στο έντονο χρώμα 3 που έχουμε επιλέξει.
  • Κρεμάμε έναν μεγάλο πίνακα.
  • Χρησιμοποιούμε μια αφίσα με κείμενο ή εικόνα.

#3 Υιοθετούµε το απόλυτο trend των ανοιχτών ντουλαπιών

Αφού ξεφορτωθούμε τα ραγισμένα πιάτα και τα άχρηστα σκεύη, τακτοποιούμε ομοιόμορφα τα ντουλάπια μας και αφαιρούμε τις πόρτες τους. Επίσης, μπορούμε να κρεμάσουμε ράφια και να τα διακοσμήσουμε με τα ομορφότερα αντικείμενα που βρίσκονται στην κουζίνα μας.

#4 Εξατοµικεύουµε τον χώρο κρεµώντας έναν µαυροπίνακα

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε έναν μαυροπίνακα που να καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο. Από ένα κατάστημα με υλικά διακόσμησης σπιτιού ή από ένα κατάστημα ελαιοχρωματισμού προμηθευόμαστε χρώμα μαυροπίνακα, το οποίο μοιάζει με την επιφάνεια του μαυροπίνακα. Αφού το βάψουμε και στεγνώσει, ζωγραφίζουμε σε αυτόν ή γράφουμε τη λίστα του σουπερμάρκετ.

#5 Επιλέγουµε χρυσά διακοσµητικά

Οι χρυσές λεπτομέρειες αυτόματα θα κάνουν τον χώρο μας να δείχνει πιο ακριβός από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Στα πόμολα των συρταριών, στα φωτιστικά ή σε οποιοδήποτε διακοσμητικό, το χρυσό χρώμα έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την εμφάνιση ενός χώρου. Βέβαια, το χρυσό χρώμα είναι κάτι ιδιαίτερο που μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Αν προτιμάτε κάτι πιο μίνιμαλ και μοντέρνο, καλό είναι να το αποφύγετε.