Για πολλούς, η Alexa Chung δε χρειάζεται συστάσεις. Συγγραφέας, παρουσιάστρια, μοντέλο και σχεδιάστρια ρούχων, η στυλάτη Βρετανίδα μετράει περισσότερους από 3 εκατομμύρια followers στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B4ro1t5gxox/

Η Alexa Chung γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1983 στην Αγγλία. Ο πατέρας της είναι κινεζικής καταγωγής, ενώ η μητέρα της βρετανικής.

https://www.instagram.com/p/B3c7GjTA75-/

Αν και είχε γίνει δεκτή για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία και τέχνη, στην ηλικία των 16 την κέρδισε το μόντελινγκ. Ως μοντέλο έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία λόγω του προσωπικού της στυλ και έχει αποτελέσει τη μούσα πολλών σχεδιαστών μόδας.

https://www.instagram.com/p/B4j4eETAZ3f/

Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών και τη συγγραφή βιβλίων, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram να μετράει περισσότερους από 3 εκατομμύρια followers.

Η καριέρα της εκτοξεύτηκε το 2016, όταν η Chung ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό της brand με ρούχα, το οποίο αντικατοπτρίζει το κομψό, βρετανικό της στυλ. Έτσι,  επισφράγισε και επίσημα τον τίτλο της ως το απόλυτο fashion icon.

https://www.instagram.com/p/B7WofB3gA9C/

Τον περασμένο Ιούλιο, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι πάσχει από ενδομητρίωση, δίνοντας δύναμη και στις υπόλοιπες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

https://www.instagram.com/p/B0DjpIOggAr/