Υλικά:

½ φλ.τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό, χτυπημένο

1 ½ φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις

2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

3κ.σ. χλιαρό νερό

1φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Κάντε την μια μπάλα και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα, σκεπασμένη με αντικολλητική μεμβράνη.

2.Ανοίξτε την ζύμη σε χοντρό φύλλο σαν σφολιάτα και χωρίστε την σε ίσες λωρίδες. Τις στρίβετε ελαφρά, τις αλείφετε με αυγό και τις πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

3.Τοποθετείστε τις σε ταψί, αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: