Απολέπιση με ολιστικές ιδιότητες

Υλικά

1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη

1/2 κούπα λευκή ζάχαρη

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές μέλι

5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

1/2 κουταλιά έλαιο βιταμίνης Ε

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Κάνουμε απαλό μασάζ χωρίς να τρίβουμε, για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, και αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Μετράμε ένα λεπτό για κάθε περιοχή του προσώπου: Ξεκινάμε από το μέτωπο, κατεβαίνουμε στη μύτη και στο πιγούνι, μετά στα ζυγωματικά, προχωράμε στον λαιμό και στη συνέχεια στο ντεκολτέ. Εκπληκτική συνταγή που κάνει το δέρμα απαλό και μυρωδάτο, χαλαρώνει το μυαλό και βελτιώνει τη διάθεση.

Tip: Το σκραμπ που περίσσεψε το εφαρμόζουμε στα χέρια, επιμένοντας στα πετσάκια. Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια θα γίνουν βελούδινα.

Βeauty balm για την ξηρή επιδερμίδα

Υλικά

3 σταγόνες ηλιέλαιο (κατά προτίμηση βιολογικό)

1 κουταλιά πρόβειο γιαούρτι

1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά και εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα, ώστε να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά, και περιμένουμε 15΄. Το ηλιέλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ολεϊκά οξέα και λεκιθίνη και βοηθάει στην αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας, στην αύξηση της ελαστικότητάς της και στην επαναφορά της φυσικής της υγρασίας.

Για βαθύ καθαρισμό

Υλικά

2 κουταλιές σκόνη πράσινης αργίλου

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την άργιλο και το λεμόνι σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό (τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν) και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα προκειμένου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 15΄. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Το πρόσωπό μας θα λάμπει.

Μάσκα αντιγήρανσης και ανάπλασης

Υλικά

1/2 κουταλιά βιολογική μαρμελάδα

1/2 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά γάλα καρύδας

1/2 κουταλιά πολτοποιημένη μπανάνα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνουμε για περίπου 10΄. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. H συνταγή είναι εξαιρετική και για την ευαίσθητη περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, η οποία είναι πιο ευάλωτη στα σημάδια της γήρανσης. Τα α-υδροξυοξέα της μαρμελάδας απολεπίζουν ήπια και ανανεώνουν το δέρμα, ενώ τα υπόλοιπα υλικά ενυδατώνουν σε βάθος και θρέφουν την επιδερμίδα.

Ορός για την ώριμη επιδερμίδα

Υλικά

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού

5 κουταλιές έλαιο βάσης της αρεσκείας μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε έλαιο αβοκάντο)

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι με δοσομετρητή και το ανακινούμε. Ο ορός μας είναι έτοιμος και τον εφαρμόζουμε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό. Πριν από κάθε χρήση, ανακινούμε το μπουκαλάκι. Τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια βοηθούν στη σύσφιγξη του οβάλ του προσώπου και αφαιρούν χρόνια από την όψη της ώριμης επιδερμίδας.

Εύκολη μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Υλικά

1/2 ανανά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον ανανά και τον πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Στραγγίζουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Περιμένουμε 30΄ και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυσικά ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ), που απολεπίζουν ήπια και διώχνουν τα νεκρά κύτταρα. Ιδανική συνταγή για τις μεικτές / λιπαρές επιδερμίδες.