Υλικά

2 μπανάνες

2 κ.σ. γάλα

70 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. κορν φλάουερ

μια πρέζα βανίλια

2 κρόκοι αυγού

14 μπισκότα της αρεσκείας σας που μουλιάζουν εύκολα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού από το ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τη βανίλια στο κατσαρολάκι με το γάλα.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την πουτίγκα μας και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμάζουμε τα μπολ στα οποία θα ρίξουμε την πουτίγκα, τοποθετώντας στον πάτο τους τα μπισκότα και τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε κόψει σε φέτες. Ρίχνουμε την πουτίγκα από πάνω τους και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνες και τριμμένο μπισκότο.

Ακολουθήστε το στο Google News