Κάθε φορά που θέλουμε να χάσουμε βάρος, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια δυσκολία που δεν είναι άλλη από την -ακατάπαυστη- επιθυμία μας για φαγητό. Για να μη μετατραπεί, λοιπόν, η δίαιτα σε βασανιστήριο, ακολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά tips ώστε να περιορίσετε την πείνα σας και να αδυνατίσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Tip #1 – Μείνετε ενυδατωμένοι

Πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Φροντίστε να είστε συνεχώς ενυδατωμένη, έχοντας πάντα ανά χείρας ένα μπουκαλάκι νερό. Άλλωστε, το νερό έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξη και να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Tip #2 – Καταναλώστε πρωτεΐνη

Οι ισχυρισμοί ότι η πρωτεΐνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα βασίζονται στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Αντιθέτως, οι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο γρήγορα από το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα να σας παρέχουν ενέργεια, αλλά να σας κάνουν επίσης να πεινάτε μετά από λίγο. Ειδικά όταν η κατανάλωση πρωτεϊνών συνδυάζεται με τη γυμναστική, τότε αυξάνεται η μυϊκή μάζα και κατ’ επέκταση οι ημερήσιες καύσεις του οργανισμού. Το γεγονός πως ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη, σε σχέση με τα υπόλοιπα μικροθρεπτικά συστατικά, φαίνεται να επηρεάζει λιγότερο το αδυνάτισμα.

Tip #3 – Καταναλώστε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες δε βοηθούν μόνο στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, αλλά συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους μας, επειδή προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Έχουν την ιδιότητα μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό να το απορροφούν και να φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να μας κρατούν πολλή ώρα χορτάτες, αφού έτσι μένουν για αρκετό χρόνο στο έντερό μας. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.