Η καραντίνα αποτελεί πλέον παρελθόν και τα καταστήματα υποδέχονται υπό νέους όρους το αγοραστικό κοινό. Πολλοί είναι εκείνοι, που ακόμα και αν έχουν κάνει την βόλτα τους, χαζεύοντας τις βιτρίνες, δεν έχουν τελικά ψωνίσει αφού αναρωτιούνται κατά πόσο είναι ασφαλές. Πράγματι, η βιομηχανία της μόδας επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία του κοροναϊού και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα. Το εμπόδιο της καραντίνας, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έστρεψαν την προσοχή τους σε άλλα προϊόντα από τα ρούχα ή τα παπούτσια, διαδέχθηκε το «εμπόδιο» του φόβου, που βάζει «φρένο» σε πολλούς καταναλωτές. Με κύριο μέλημα την ασφάλεια, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το φόβο και να πραγματοποιήσουμε τα ψώνια μας.

Οι συμβουλές των ειδικών

Η χρήση της μάσκας σε συνδυασμό πάντα με την φυσική απόσταση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών, θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας. Αυτό, διότι μπορεί να συγκρατεί τα σταγονίδια, που εκτοξεύονται από το στόμα ασθενούς όσο εκείνος μιλά ή ακόμα και κατά τον βήχα ή το φτέρνισμα. Έτσι λοιπόν, ενώ κάνετε τα ψώνια σας θα ήταν καλό να φοράτε την μάσκα σας, καθώς, όπως δηλώνουν οι ειδικοί, έτσι προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού. Ταυτόχρονα, θα ήταν καλό να διατηρείτε αποστάσεις ασφαλείας, καθώς ακόμα και αν έχουμε επιστρέψει σε «παλιές» και ίσως γνώριμες καταστάσεις, ο κοροναϊός εξακολουθεί να βρίσκεται γύρω μας. Μπορείτε, παράλληλα, να δοκιμάσετε να φορέσετε και γάντια, τα οποία μπορείτε να πετάξετε, αφού τελειώσετε με τα ψώνια σας.

Αποφύγετε τις δοκιμές ρούχων

Είναι σημαντικό να αποφύγετε την δοκιμή ρούχων όπως και των χώρων των δοκιμαστηρίων. Πραγματοποιήστε τις αγορές σας, χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις στα νούμερα ενώ σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, μελετήστε περισσότερο την γραμμή του ρούχου. Μπορείτε, πριν ακόμα βγείτε για τα ψώνια σας, να δείτε ποιες γραμμές είναι αυτές που αναδεικνύουν καλύτερα την σιλουέτα σας και να επιλέξετε ανάλογα, χωρίς να δοκιμάσετε. Είναι σημαντικό, αφού ολοκληρώσετε τα ψώνια σας, να πετάξετε αμέσως τα γάντια και να αφαιρέσετε την μάσκα σας, πιάνοντάς την μόνο από τα κορδόνια. Μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος, καθώς θεωρείται μολυσμένο ενώ αν πρόκειται για μάσκα πολλαπλών χρήσεων, πλύνετε την το συντομότερο δυνατόν.