Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τέιλορ Σουίφτ, ζητάει να απομακρυνθούν όλα τα μνημεία της Αμερικής που διχάζουν, εν μέσω της εθνικής λογικής της χώρας για φυλετική δικαιοσύνη.

Ο 39χρονος σταρ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όταν διαμαρτυρόμαστε για τον ρατσισμό στην Αμερική, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι διαμαρτυρόμαστε για την ίδια την Αμερική. Γιατί αυτή η αντίδραση; Επειδή η Αμερική χτίστηκε από άνδρες που πίστευαν και επωφελήθηκαν από τον ρατσισμό. Απλούστατο. Αν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε, αυτά τα ομοσπονδιακά μνημεία πρέπει να κατέβουν».

Τον περασμένο μήνα, η Σουίφτ είχε ζητήσει να αποσυρθούν τα αγάλματα των Edward Carmack και Forrest, που βρίσκονται στην πατρίδα της στο Τενεσί λέγοντας ότι «τιμούμε δυο ρατσιστικές ιστορικές προσωπικότητες που έκαναν φρικαλεότητες».

«Η απόσυρση των αγαλμάτων δεν πρόκειται να διορθώσει τους αιώνες της συστηματικής καταπίεσης, βίας και μίσους που οι μαύροι έχουν υποστεί, αλλά μπορεί να μας φέρει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε ΟΛΟΥΣ τους Τενεσίους και τους επισκέπτες της πολιτείας μας να αισθάνονται ασφαλείς – όχι μόνο τους λευκούς», είχε γράψει η Σουίφτ σε επιστολή που απέστειλε στις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ