«Η ενυδάτωση είναι πηγή νεότητας. Η σωστή ενυδατική σύνθεση θα τονίσει την ομορφιά, την υφή και την υγεία της επιδερμίδας ενώ μπορεί ακόμα και να σβήσει προσωρινά λεπτές γραμμές και ρυτίδες.» Και κάτι ακόμα πολύ βασικό: «Η σωστή ενυδατική σύνθεση βοηθάει το μέικ απ να απλωθεί άψογα, να προσαρμοστεί κατάλληλα στην επιδερμίδα ώστε να διαρκέσει περισσότερο». Αυτά μας λέει η πασίγνωστη make up artist Bobbi Brown και μας δίνει τα καλύτερα tips που μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια τόσο για την υγεία του δέρματος όσο και για το αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

Τα tips ενυδάτωσης από την Bobbi Brown

*Χρησιμοποιήστε πριν από το κονσίλερ μία κρέμα ματιών που απορροφάται άμεσα. Ετσι η περιοχή θα δείχνει λεία και τυχόν ρυτίδες θα «γεμίσουν» και θα καμουφλαριστούν καλύτερα.

*Αν έχετε πρήξιμο και ρυτίδες κάτω από τα μάτια, απλώνετε κάθε βράδυ μια πιο πλούσια σύνθεση με shea butter ή μελισσοκέρι.

*Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο, επιλέξτε ένα πλούσιο ενυδατικό βάλσαμο με συστατικά όπως γλυκερίνη, she butter. Ετσι θα αποκτήσει πιο απαλή υφή η επιδερμίδα και το μέικ απ θα εφαρμόζει πιο εύκολα και ομοιόμορφα. Πάρτε μία ποσότητα από το βάλσαμο στα δάχτυλά σας και ζεστάνετε το με τις παλάμες σας πριν το απλώσετε στο πρόσωπό σας.

*Μη διστάσετε να «παίξετε» με διαφορετικές υφές ενυδατικών συνθέσεων, για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Δηλαδή, αναμείξτε μία σύνθεση που απορροφάται εύκολα με ένα βάλσαμο ή με κάποιο έλαιο. Μόνο στην περίπτωση φυσικά που η επιδερμίδα σας το «ζητάει».

*Αν έχετε λιπαρό τύπο, προτιμήστε ένα ελαφρύ ενυδατικό γαλάκτωμα που ελέγχει τις γυαλάδες στο μέτωπο και τη μύτη. Οι oil-free φόρμουλες ενυδατώνουν και παράλληλα συμβάλλουν στον έλεγχο του σμήγματος. Ετσι θα διαρκέσει και το μέικ απ περισσότερο.

*Για τα ξηρά, σκασμένα χείλη, απλώστε ένα εξειδικευμένο balm. (σ.σ. προτιμήστε κάποιο με φυσικά συστατικά όπως πρόπολη, μελισσοκέρι ή μέλι, που κάνουν ανάπλαση).

* Όταν ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, απλώστε ταμποναριστά στα μάγουλά σας με τις παλάμες ελάχιστη ενυδατική κρέμα / βάλσαμο / oil-free γαλάκτωμα. Αυτή η κίνηση θα χαρίσει λάμψη υγείας στο πρόσωπο και θα κάνει το μέικ απ να δείχνει απόλυτα φυσικό.

*Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας μέικ απ λάμψης, δεν έχετε παρά να αναμείξετε ελάχιστη ποσότητα της ενυδατικής σύνθεσης που χρησιμοποιείτε με το μέικ απ σας.