Ελαφρώς πιο συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Αρκετά θα είναι όμως τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις και μόνο προς το βράδυ θα συννεφιάσει λίγο στη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ειδικότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αλλά και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, περιμένουμε παρωδική συννεφιά μέχρι το απόγευμα. Στην Κρήτη και πιθανόν και στα ορεινά της Εύβοιας το μεσημέρι και το απόγευμα να βρέξει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, 34-35 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, πιο υψηλές θερμοκρασίες, 30-32 οι μέγιστες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση περιοχές της Μακεδονίας με 33 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 και μόνο στα κεντρικά τμήματα θα πνέουν μέχρι πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 23-31 με βόρειους ανέμους 4-5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε αρκετό ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 19-31 βαθμούς και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Δευτέρα τοπικές νεφώσεις προβλέπονται από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, με διάσπαρτες τοπικές βροχές μικρής έντασης στα βόρειο βορειοδυτικά το μεσημεράκι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, θα πλησιάσει τους 30-34 βαθμούς και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τρίτη θα επικρατήσει περισσότερη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα 30-34 βαθμούς κατά μέσο όρο στις περισσότερες περιοχές και με βοριάδες σε εντάσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.