Τα smoothies είναι ένα από τα πιο νόστιμα και χορταστικά σνακ. Όταν μάλιστα παρασκευάζονται σωστά, είναι μια υγιεινή λύση στις λιγούρες για γλυκό που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ιδανική επιλογή όταν θέλουμε κάτι απολαυστικό να μας δροσίσει, αφού μερικά φρούτα και λαχανικά (και μπόλικα παγάκια) στο μπλέντερ αρκούν για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας smoothie.

Βέβαια, πολλές φορές κάνουμε λάθη όταν φτιάχνουμε το smoothie μας, με αποτέλεσμα να το επιβαρύνουμε με περιττές θερμίδες και να παύει να είναι ιδιαίτερα υγιεινό.

Ορίστε, λοιπόν, μερικά tips για να το φτιάξουμε σωστά:

  • Αποφεύγουμε τα γλυκαντικά. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρκεστούμε στη φυσικά γλυκιά γεύση των φρούτων. Για έξτρα γλυκύτητα, μπορούμε να προσθέσουμε μάνγκο, μπανάνα, ανανά ή πορτοκάλι.
  • Προσθέτουμε λαχανικά. Για μία έξτρα δόση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ρίχνουμε και ένα λαχανικό στο μπλέντερ, όπως παντζάρι, σπανάκι ή καρότο.
  • Αυξάνουμε την πρωτεΐνη. Όταν προσθέτουμε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη συστατικό, κάνουμε το smoothie μας πιο χορταστικό. Το γιαούρτι, το κεφίρ, το (φυτικό) γάλα και οι ξηροί καρποί είναι μερικές καλές ιδέες.
  • Υπολογίζουμε τις θερμίδες. Αν ο στόχος μας είναι να χάσουμε βάρος, καλό είναι να κάνουμε έναν γρήγορο υπολογισμό των θερμίδων που περιέχει το smoothie μας, ώστε να μην ξεπερνάει κατά πολύ τις 200 θερμίδες όταν πρόκειται για σνακ. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να παραλείψουμε την προσθήκη φιστικοβούτυρου, για παράδειγμα.

Ιδέες για θρεπτικά και χορταστικά smoothies: