Κάθε φθινόπωρο μια ζεστή και νόστιμη σούπα φαντάζει το ιδανικό γεύμα. Όχι μόνο μας προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα χαλάρωσης, αλλά παράλληλα είναι σούπερ θρεπτική, ειδικά αν περιέχει πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά. Μάλιστα, οι σούπες έχουν ένα ακόμη σημαντικό προτέρημα: έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και άρα μας βοηθάνε να χορτάσουμε καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες.

Σχετική έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια βρήκε ότι όταν οι συμμετέχοντες ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια ολιγοθερμιδική σούπα, όπως είναι ο ζωμός κοτόπουλου με λαχανικά, κατέληγαν να τρώτε 20% λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό τους από ό,τι συνήθως, χωρίς να πεινούν περισσότερο στη συνέχεια. Όπως καταλαβαίνετε, τρώγοντας 20% λιγότερες θερμίδες κάθε μεσημέρι, μακροπρόθεσμα θα είστε σε θέση να χάσετε βάρος χωρίς καν να το έχετε προσπαθήσει ιδιαίτερα.

Μια ελαφριά σούπα μπορεί να λειτουργήσει και ως ορεκτικό, περιορίζοντας την πείνα μας και κατ’ επέκταση την ποσότητα φαγητού που θα φάμε στη συνέχεια.

Τι να προσέξετε στη σούπα σας για να χάσετε βάρος

*Οι σούπες με ζωμό είναι η καλύτερη επιλογή όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες, συγκριτικά με εκείνες που έχουν πουρέ λαχανικών ή κρέμα γάλακτος

*Φροντίστε η σούπα να περιέχει πολλές φυτικές ίνες, δηλαδή πολλά λαχανικά, και άπαχη πρωτεΐνη, όπως ψάρι ή στήθος κοτόπουλο, για να είναι πιο χορταστική

*Οι σούπες με όσπρια είναι επίσης μια καλή επιλογή, επειδή συνδυάζουν τις φυτικές ίνες με την πρωτεΐνη

*Για ένα ισορροπημένο κυρίως γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα λίγα ζυμαρικά ή κρέας

Επτά συνταγές για πεντανόστιμες, χορταστικές σούπες: