Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ειδικά για τα παιδιά που ακόμη αναπτύσσονται. Ωστόσο, τα σνακ είναι επίσης σημαντικά. Ένα ισορροπημένο κολατσιό όχι μόνο παρέχει στα παιδιά την ευκαιρία να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά, αλλά τα βοηθά επίσης να παραμείνουν δραστήρια και συγκεντρωμένα στα μαθήματά τους.

Έτσι, προτού προετοιμάσετε το κολατσιό του παιδιού σας για το σχολείο, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 5 συμβουλές για διασκεδαστικές, νόστιμες, θρεπτικές επιλογές σνακ. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε εύκολα και είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσουν το μικρό σας, ακόμη κι αν έχει… εκλεκτικό ουρανίσκο.

1. Γίνετε δημιουργικοί με τα λαχανικά

Μην αποθαρρύνεστε αν τα ωμά καρότα που βάζετε στο παιδί, επιστρέφουν στο σπίτι ανέγγιχτα. Είναι πιο πιθανό το παιδί σας να προτιμά τα ψητά λαχανικά ή τα λαχανικά σε μορφή τσιπς (π.χ. τσιπς γλυκοπατάτας).

2. Κρατήστε το παιδί ενυδατωμένο

Η επαρκής ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων συγκέντρωσης και ενέργειας. Εάν ανησυχείτε ότι το παιδί σας δεν πίνει αρκετό νερό στο σχολείο, φροντίστε να συμπεριλάβετε στο τάπερ του μερικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως καρπούζι κομμένο σε κυβάκια, φράουλες, αγγούρι κομμένο σε στικς ή σταφύλια.

3. Μην περιορίζεστε στο σάντουιτς

Τα σάντουιτς με άπαχο κρέας είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης του παιδιού. Αν όμως θέλετε να πειραματιστείτε, σκεφτείτε μερικά πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα για να διατηρήσετε το παιδί σας χορτάτο. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι φέτες γαλοπούλας και τα βραστά αυγά είναι μερικές καλές επιλογές.

4. Συνδυάστε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά

Τρία θρεπτικά συστατικά – οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά – έχουν την ικανότητα να κρατήσουν το μικρό σας χορτάτο και γεμάτο ενέργεια. Όταν φτιάχνετε το κολατσιό του παιδιού, επιλέξτε τρόφιμα που περιλαμβάνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Μια τορτίγια ολικής άλεσης με γαλοπούλα και τυρί, μια μπανάνα, ένα σαντουιτσάκι με ψωμί ολικής άλεσης, μέλι και ταχίνι, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί και αυγό είναι μερικές έξυπνες επιλογές.

5. Κάντε το διασκεδαστικό

Ακριβώς επειδή φτιάχνετε ένα θρεπτικό κολατσιό, μπορείτε να προσφέρετε πιο υγιεινές εναλλακτικές σε σχέση με τις γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές που επιθυμεί το μικρό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και κομματάκια μαύρης σοκολάτας, τσιπς μήλου ή τσιπς μπανάνας.