Οι Γαλλίδες και ιδιαίτερα οι Παριζιάνες, θεωρούνται από τις πιο κομψές και όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Δείχνουν να έχουν μια έμφυτη αίσθηση του στυλ και να μην επηρεάζονται από τις μόδες που έρχονται και φεύγουν. Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες όμως έμεναν πάντα πιστές στην κλασική αξία της φυσικότητας και στο μεγαλείο της απλότητας.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα μυστικά του μακιγιάζ τους.

*Μακιγιάζ με μέτρο

Οι Γαλλίδες δεν αγαπούν το έντονο μακιγιάζ. Στόχος τους είναι να «αναπνέει» η επιδερμίδα τους, να φαίνονται οι τυχόν φακίδες τους και να καλύπτουν απλώς τοπικά τις όποιες ατέλειες. Έτσι, αποφεύγουν να καλύπτουν με foundation όλο το πρόσωπό τους και να «βαραίνουν» το δέρμα τους. Εφαρμόζουν τοπικά το foundation ή ακόμη και το κονσίλερ για να καλύψουν ένα σπυράκι ή ένα σημαδάκι. Απλώνουν στα μάγουλά τους ένα κρεμώδες ρουζ σε φυσική απόχρωση και εφαρμόζουν αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα.

*Μάτια ή χείλη

Είναι ίσως ο πιο κλασικός και βασικός κανόνας μακιγιάζ και οι Γαλλίδες δεν θα μπορούσαν να μην τον ακολουθούν: τονίζουν ένα χαρακτηριστικό, είτε τα μάτια είτε τα χείλη, ποτέ και τα δύο μαζί. Για παράδειγμα, αν θέλουν να τονίσουν τα μάτια τους, βάζουν eyeliner (είτε το κλασικό μαύρο είτε ένα χρωματιστό, π.χ. μπλε), ενώ αν θέλουν να τονίσουν τα χείλη τους, επιλέγουν ένα κόκκινο κραγιόν, ακόμη και για τις πρωινές εμφανίσεις τους.

View this post on Instagram

A post shared by Violette (@violette_fr) on

Η αυτοδίδακτη makeup artist, Βιολέτ Σεράτ, ενσαρκώνει το πρότυπο της γαλλικής φινέτσας.

Γέννημα θρέμμα… Παριζιάνα, ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ενδιαφέρεται για τις τέχνες, αφού οι γονείς της την πήγαιναν σε μαθήματα ζωγραφικής και εργαστήρια τέχνης. Κάπως έτσι βρέθηκε να σπουδάζει καλές τέχνες και σχέδιο μόδας, ωστόσο την καρδιά της κέρδισε το μακιγιάζ, το οποίο αποτελεί την αγαπημένη της μορφή έκφρασης.

Από το 2016 έχει το δικό της κανάλι με makeup tutorials στο YouTube, το οποίο σήμερα μετράει περισσότερους από 290.000 ακόλουθους.

Δείτε τα tips της για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ: