Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η θερμοκρασία πέφτει, η επιθυμία μας για ζεστές, λαχταριστές σούπες αυξάνεται. Μία υπέροχη συνταγή για φθινοπωρινή σούπα είναι αυτή που θα δείτε παρακάτω. Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα μανιτάρια είναι ο πρωταγωνιστής της σούπας, ενώ το λευκό κρασί σε συνδυασμό με τα κρεμμύδια αναβαθμίζουν τη γεύση του πιάτου.

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μανιτάρια

1 λίτρο γάλα

100 γρ. λευκό κρασί

2 λευκά κρεμμύδια, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές κορν φλάουερ

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.

3. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το γάλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.

4. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνετε το κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νερό, την κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε τη σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

5. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.