Το αβοκάντο είναι το φρούτο του βουτυρόδεντρου και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν βασικό συστατικό της διατροφής τους. Τα τελευταία χρόνια εγκωμιάζεται για την υψηλή θρεπτική του αξία, ενώ η πλούσια γεύση του τού έχει χαρίσει μία σταθερή θέση σε κάθε αξιοπρεπές brunch. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πρόκειται ένα ξεχωριστό φρούτο. Ενώ τα περισσότερα φρούτα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.

Πώς μπορείτε να το απολαύσετε

  • Στο πρωινό: Κόψτε μερικές φέτες και απλώστε τις σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης μαζί με ένα αυγό.
  • Ως σνακ: Κόψτε ένα ώριμο αβοκάντο στη μέση και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι μουστάρδα.
  • Στη σαλάτα: Κόψτε μισό σε κυβάκια και προσθέστε το στη σαλάτα σας. Να θυμάστε ότι μισό αβοκάντο στη σαλάτα σας ισοδυναμεί με μιάμιση κουταλιά ελαιόλαδο, όσον αφορά τις θερμίδες.
  • Φτιάξτε σπιτικό γουακαμόλε.

Επίσης, ένας καλός τρόπος να το εντάξετε στη διατροφή σας είναι με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά για 2 μερίδες

115 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

1 λάιμ, το ξύσμα και τον χυμό του

1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια ή πολτοποιημένο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Παράλληλα, ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο, τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά.
  • Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στο μπολ και ανακατέψτε καλά. Η συνταγή είναι έτοιμη!