Η κατανάλωση αλκοόλ, ο καπνός του τσιγάρου (ακόμη κι αν είμαστε απλώς παθητικοί καπνιστές), η έλλειψη ύπνου και η παράλειψη του ντεμακιγιάζ έχουν ως αποτέλεσμα άμεσα αλλά προσωρινά σημάδια στο πρόσωπο, όπως σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμοί, μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, μουντζούρες. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα η επιδερμίδα εμφανίζει πιο γρήγορα ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χαλάρωση και θαμπάδα.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκταστήσουμε τη λάμψη της επιδερμίδας μας.

Ενυδάτωση εκ των έσω

*Μόλις ξυπνήσουμε πίνουμε άφθονο χλιαρό νερό με χυμό από μισό λεμόνι, προκειμένου να ενυδατώσουμε και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας.

Καθαρισμός

*Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας με ένα γαλάκτωμα ή νερό καθαρισμού, μέχρι το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό. Ιδανικά επιλέγουμε ένα προϊόν με καταπραϋντικούς παράγοντες, κατάλληλο για πρόσωπο και μάτια.

Απολέπιση

*Έπειτα ξεπλένουμε το πρόσωπο με νερό, σκουπίζουμε ταμποναριστά και χρησιμοποιούμε ένα ήπιο απολεπιστικό. Αφιερώνουμε 4-5 λεπτά, τρίβοντας με απαλές κινήσεις και επιμένοντας στην περιοχή της μύτης, του μετώπου και των σημείων που έχουν ανομοιόμορφη υφή. Αυτό που θέλουμε ουσιαστικά να πετύχουμε είναι να κάνουμε λεία την επιδερμίδα και να απομακρύνουμε το σμήγμα και τυχόν μαύρα στίγματα. Προσοχή: Αν έχουμε ξηρό ή ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας, τότε χρησιμοποιούμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό με ανακουφιστικούς παράγοντες και όχι scrub.

Ενυδάτωση

*Σειρά τώρα έχει η ενυδατική μάσκα με καταπραϋντικούς παράγοντες που ανακουφίζουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Αφού αφαιρέσουμε τη μάσκα, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό και καταπραϋντικό mist προσώπου. Δεν σκουπίζουμε, αλλά ταμπονάρουμε με τις παλάμες, μέχρι το mist να απορροφηθεί από το δέρμα. Πιέζουμε τα μάγουλα, τους κροτάφους, την εσωτερική γωνία και το άνω βλέφαρο των ματιών, το μέτωπο και τον λαιμό. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούμε και τη λέμφο για τη γρηγορότερη αποτοξίνωση του δέρματος.

Λάμψη

*Αφού το δέρμα μας είναι πλέον καθαρό, λείο και τονωμένο, σειρά έχει η αποκατάσταση της λάμψης του, με ένα σέρουμ ή booster με βιταμίνη C. Το εφαρμόζουμε με ελαφρά χτυπηματάκια μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα, απλώνουμε ενυδατική κρέμα ή ιδανικά ένα αναζωογονητικό έλαιο με εσπεριδοειδή που θα θρέψει την επιδερμίδα και θα «τονώσει» τη διάθεσή μας.

Σαν τα μάτια μας…

Αν τα μάτια μας είναι πρησμένα και έχουν έντονους μαύρους κύκλους τούς εφαρμόζουμε μια ειδική σύνθεση με λευκαντικούς και διεγερτικούς παράγοντες και κάνουμε ολιγόλεπτο μασάζ είτε με ένα ειδικό roll-on ( πολλές φορές βρίσκεται στη συσκευασία του καλλυντικού ) είτε με την άκρη των δαχτύλων μας. Διαφορετικά, τοποθετούμε ειδικά patches που είναι εμποτισμένα με υαλουρονικό οξύ και άλλους πολύτιμους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες που θα λειάνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.