Το rosehip oil ή αλλιώς λάδι που προκύπτει από τους καρπούς της  άγριας τριανταφυλλιάς, θεωρείται  ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά που αποτελεί από μόνο του ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό αντιγήρανσης για την επιδερμίδα και όχι μόνο.

Είναι μια πλούσια πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων και προβιταμίνης Α και βιταμίνης C.  Όλα, συστατικά  που σφραγίζουν την υγρασία, δυναμώνουν τα κύτταρα και συμβάλλουν στην αναγέννηση των ιστών της επιδερμίδας. Συγχρόνως, συμβάλλει στη διατήρηση του ομοιόμορφου τόνου της.

Το rosehip oil χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία, γιατί προσφέρει αναζωογόνηση, ανακουφίζει την επιδερμίδα από την ξηρότητα. Παράλληλα όμως είναι ιδανικό για τα εύθραυστα νύχια, ενώ χαρίζει λάμψη, απαλότητα και κάνει ευκολοχτένιστα τα μαλλιά.

Ο καλλυντικός χαρακτήρας του rosehip oil

  1. Ενυδατώνει και δρα αντιγηραντικά

Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, συμβάλλει στη διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου. Ετσι βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας και στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Τip: Για λαμπερό, λείο δέρμα όπως το εφέ του glass skin, αναμειγνύουμε λίγες σταγόνες του ελαίου με το make up μας.

  1. Καταπολεμά τη θαμπή όψη

Το rosehip oil είναι ακόμα πιο πλούσιο σε ωφέλιμα συστατικά σε σχέση με το έλαιο τριαντάφυλλου. Εκτός του ότι ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζει λάμψη, φωτίζει και κάνει πιο ομοιόμορφο τον τόνο της επιδερμίδας, καταπολεμώντας τις δυσχρωμίες.

  1. Προστατεύει ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, το rosehip oil  θωρακίζει τον επιδερμικό φραγμό απέναντι σ την επίθεση των ελεύθερων ριζών και στην ατμοσφαιρική μόλυνση.

DIY Beauty oil

Φτιάχνουμε ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό αντιγήρανσης με τα πιο φυσικά συστατικά

Αναμειγνύουμε:

– 50 ml βιολογικό έλαιο βάσης, όπως άγριο τριαντάφυλλο (rosehip oil) ή τζοτζόμπα

– 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου σε ένα μπουκαλάκι με δοσομετρητή.

Το καλλυντικό μας είναι έτοιμο! Το ανακινούμε πριν από κάθε χρήση. Ιδανικά το απλώνουμε κάθε πρωϊ και/ ή βράδυ 2-3 σταγόνες σε καθαρή επιδερμίδα. Στη συνέχεια αν χρειάζεται, προχωράμε στην ενυδατική μας κρέμα.