Οι απαλές, παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές για εσάς που θέλετε να δώσετε αέρα στον χώρο σας. Μπορεί οι πιο σκούρες αποχρώσεις να είναι εκείνες που “ζεσταίνουν” ένα χώρο, οι ανοιχτές όμως τον “ανοίγουν”. Με λίγα λόγια, το λευκό και οι γήινες, μπεζ αποχρώσεις είναι ιδανικές για να δείξουν ένα δωμάτιο πιο ανοιχτό και πιο μεγάλο.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πολυφορεμένα (λευκό, ώχρα), ρίξτε μια ματιά στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Ένα πράσινο της μέντας ή ένα απαλό γαλάζιο είναι ιδανικό για να δώσει αίσθηση γαλήνης, ηρεμίας, αλλά και να φωτίσει τον χώρο σας.

Ένας ταιριαστός φωτισμός πάνω σε ένα τοίχο λευκό ή ανοιχτόχρωμο δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα σε οποιονδήποτε χώρο

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι υπέροχες, μοντέρνες και όπως έχει αποδειχθεί επιδρούν και θετικά στην ψυχολογία μας. Μας ηρεμούν, μας χαλαρώνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Επίσης, είναι εύκολες στους συνδυασμούς. Ταιριάζουν με όλα, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα με τα έπιπλά σας.

Ένα άλλο τιπ: το σχέδιο στα κάδρα σας μπορεί να είναι εναρμονισμένο με το χρώμα του τοίχχου και των επίπλων σας

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο τολμηρό, δοκιμάστε τις ρίγες ή το ombre. Οι οριζόντιες ρίγες στους τοίχους το “επιμηκύνουν”, ενώ οι κάθετες το “ψηλώνουν”. Όσο για το ombre, ξεκινάμε με τις πιο σκούρες αποχρώσεις από κάτω και ανοίγουμε όσο ανεβαίνουμε. Σύγχρονη τάση που δεν έχει αδίκως αγαπηθεί τόσο πολύ!