Όλοι αναζητούμε την ευτυχία και ενώ δεν υπάρχει ένα σταθερός όρος για να την περιγράψει αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την ψυχική μας υγεία όπως και την συναισθηματική. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να την θέσετε σε προτεραιότητα;

Τι περιλαμβάνει η συνταγή της ευτυχίας;

Είναι ήδη γνωστό ότι η διατροφή μας επηρεάζει την συνολική μας υγεία. Ορισμένα τρόφιμα όμως, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ψυχική σας κατάσταση:

  • Οι υδατάνθρακες απελευθερώνουν την σεροτονίνη, την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως λαχανικά, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι καλύτεροι.
  • Το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτά τα τρόφιμα απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, τα οποία ενισχύουν την ενέργεια και τη συγκέντρωση.
  • Επεξεργασμένα ή τηγανιτά τρόφιμα τείνουν να «στραγγίζουν» την ενέργειά σας όπως και η παράλειψη των γευμάτων για αυτό θα ήταν καλό να τα αποφύγετε.

Λίστα ευγνωμοσύνης

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια λίστα ευγνωμοσύνης, καταγράφοντας όλες τις δραστηριότητες, τους ανθρώπους και τα πράγματα που σας φέρνουν χαρά.

Δημιουργήστε μια πραγματική χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι, καθώς θα σας βοηθήσει πράγματι να συνειδητοποιήσετε ποια είναι αυτά που απολαμβάνετε στην καθημερινότητά σας και έτσι θα μπορείτε να τα κάνετε συχνότερα.

Προσπαθήστε να ανανεώνετε την λίστα σας συχνά.

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης

Δοκιμάστε να αφιερώσετε την εβδομάδα τριάντα λεπτά ή και περισσότερο σε χώρους πράσινου, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της κατάθλιψης, σύμφωνα με μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Ο πράσινος χώρος μπορεί να είναι οτιδήποτε από το πάρκο της γειτονιάς σας, τη δική σας αυλή ή έναν κήπο, οπουδήποτε δηλαδή που θα μπορείτε να βρίσκεστε στην φύση και να απολαύσετε καθαρό αέρα.

Ακόμα καλύτερα μπορείτε να δοκιμάσετε να ασκηθείτε, να περπατήσετε ή και να κάνετε ένα χαλαρό τζόκινγκ για να επωφεληθείτε και από τα οφέλη της άσκησης.