Ναι, λατρεύουμε το τρέξιμο σε κάθε του μορφή, από το χαλαρό τζόγκινγκ στους δρόμους της γειτονιάς μας, μέχρι τα sprint στα ταρτάν των σταδίων. Όμως υπάρχει μια μορφή του που ξεχωρίζουμε από τις άλλες, ακριβώς επειδή μας δυσκολεύει –επομένως και μας επιβραβεύει- περισσότερο. Οι off road διαδρομές, δοκιμάζουν τα όριά μας και μας δείχνουν ότι είμαστε ικανές να ξεπερνάμε διαρκώς τον εαυτό μας. Παράλληλα, είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσες, ενώ συχνά μας προσφέρουν υπέροχη θέα.

Γιατί να περιμένουμε, λοιπόν; Φοράμε τα κατάλληλα παπούτσια, δίνουμε προσοχή στις παγίδες και ξεκινάμε για μια δυνατή running εμπειρία!

.

Προσοχή στις… λακκούβες

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει

Τις πρώτες φορές που θα εγκαταλείψετε τον ομαλό για τον ανώμαλο δρόμο, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δείτε τον ρυθμό σας να μειώνεται. Είναι φυσιολογικό –και αναγκαίο, προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς από την πτώση ή την υπερπροσπάθεια.

Ασπίδα προστασίας

Δεν οδηγείτε χωρίς ζώνη ασφαλείας, επομένως γιατί να τρέχετε χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια; Επιλέγοντας ένα ζευγάρι αθλητικά τελευταίας τεχνολογίας, επιτυγχάνετε τη μέγιστη δυνατή προστασία από τραυματισμούς, ειδικά όταν πρόκειται για διαδρομές ανώμαλου τερέν. Για παράδειγμα, τα adidas ULTRABOOST 21, με τις τεχνολογίες Optimized BOOST, LEP (Linear Energy Push) και PRIMEKNIT, μας προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης και υποστήριξης, αυξημένη απόκριση και βελτιωμένη κίνηση, απογειώνοντας την απόδοσή μας χωρίς να μας καταπονούν. Ταυτόχρονα, η κατασκευή του πάνω μέρους τους από το ανακυκλωμένο υλικό υψηλής απόδοσης, PRIMEBLUE, που αποτελείται τουλάχιστον κατά 50% από πλαστικό από απορρίμματα που συλλέχθηκαν από τους ωκεανούς, σημαίνει ότι κάθε μας διαδρομή θα παραμένει φιλική προς το περιβάλλον.

Επιμονή και υπομονή

Είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι προκειμένου να διανύσετε τον συνηθισμένο σας αριθμό χιλιομέτρων απαιτείται ακόμη και διπλάσια προσπάθεια. Αυτό μεταφράζεται σε δύο πράγματα: Πρώτον, πρέπει να κάνετε οικονομία δυνάμεων και, δεύτερον, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τη συχνότητα των προπονήσεών σας, αν θέλετε να δείτε και τις επιδόσεις σας να βελτιώνονται.

Μα, υπάρχουν προσιτές off road διαδρομές στην Αθήνα;

Μπορεί η πόλη μας με την πρώτη ματιά να μοιάζει 100% τσιμεντένια, διαθέτει όμως άφθονες μικρές γωνιές πρασίνου, που είναι παραπάνω από ικανές να αναβαθμίσουν τις προπονήσεις μας.

Καλλιμάρμαρο –με μια έκπληξη

Ok, πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή off road διαδρομή της Αθήνας, τόσο λόγω της κεντρικής τοποθεσίας της, όσο και λόγω του μεγάλου της μεγέθους. Το κλασικό χωμάτινο «πέταλο» πίσω από το στάδιο, όμως, κρύβει και άλλη μία έκπληξη: Αφού πρώτα αποκτήσετε εμπειρία, μπορείτε να περάσετε μέσα από αυτό στον κακοτράχαλο, αλλά πανέμορφο, λόφο του Αρδηττού. Πρόκειται για μια διαδρομή-πρόκληση, όμως το πράσινο και η απίστευτη θέα της Αθήνας θα σας αποζημιώσουν.

Μαρίνα Φλοίσβου

Τρέξιμο πλάι στην θάλασσα. Τι καλύτερο για το ξεκίνημα μιας ημέρας γεμάτης ενέργεια;

.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το τρέξιμο στον κατάμεστο πεζόδρομο θα ήταν αδύνατον. Επομένως αξιοποιήστε τον τώρα που μπορείτε!

Εθνικός Κήπος

Τι να πούμε για έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας; Φοίνικες, πανέμορφα φυτά, πάπιες, χρυσόψαρα, ακόμα και κατσικάκια κάνουν το τρέξιμο απόλαυση.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αν μένετε στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και αγαπάτε τις μεγάλες αποστάσεις, το αχανές, καταπράσινο πάρκο αποκλείεται να σας απογοητεύσει.

Άλσος «Ανδρέα Συγγρού»

Άλλο ένα εκπληκτικό πάρκο –ή μάλλον δάσος, στην προκειμένη περίπτωση- που προσφέρει μεγάλες διαδρομές τόσο στο χώμα όσο και σε άσφαλτο.

Αττικό Άλσος

Είμαστε σίγουρες ότι δεν θα βρείτε χώρο για τρέξιμο με καλύτερη θέα από αυτή που θα σας προσφέρει το Αττικό Άλσος, που δεσπόζει μεταξύ Γαλατσίου, Πολύγωνου και Ψυχικού.

Υμηττός

Λίγο μετά τον κόμβο Παπάγου, στον Περιφερειακό του Υμηττού, θα βρείτε έναν ωραίο δρόμο με ελαφριά κλίση, που σας επιτρέπει να τρέξετε όχι μόνο σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, αλλά και για πολλά χιλιόμετρα.

https://www.youtube.com/watch?v=cXxceDwRuRU&feature=youtu.be

Λυκαβηττός

Πρόκειται για την τελευταία off road «πίστα» που προτείνουμε, αφού είναι πιθανότατα η πιο ανηφορική από όλες τις διαδρομές. Όμως αν έχετε τις αντοχές, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους κατοίκους του κέντρου.

Δένουμε λοιπόν τα κορδόνια των καινούργιων μας ULTRABOOST 21, που θα είναι διαθέσιμα από τις 4 Φεβρουαρίου στο www.adidas.gr  και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών, και εξορμούμε στα αγαπημένα μας αθηναϊκά πάρκα.

Μέχρι τότε, μπορούμε να τα χαζεύουμε εδώ, αλλά και να μαθαίνουμε όλα τα νέα της adidas στο Instagram, το Twitter και το Facebook, με #Ultraboost 21 και @adidasrunning.

Και όπως πάντα, αρκεί να κάνουμε join στο Facebook Group των adidas Runners Athens για να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν στο ολιστικό digital πρόγραμμα του community και να απολαύσουμε τα εβδομαδιαία workouts και talks που αφορούν τους δρομείς αλλά και κάθε άλλο άτομο που αγαπά τον υγιεινό τρόπο ζωής.