Ο τρόπος που καθαρίζουμε πλέον το πρόσωπό μας έχει αλλάξει. Οι «σκληρές» συνθέσεις  που απομακρύνουν από την επιδερμίδα τα φυσικά της έλαια είναι ξεπερασμένες. Τώρα πλέον προτιμάμε  ήπια και φιλικά προς το pΗ της επιδερμίδας μας  καθαριστικά.

Tο Cleansing Oil που αποκαλείται και Oil Make Up Remover  δεν είναι άλλο από το έλαιο καθαρισμού, που δεν πρέπει να το συγχέουμε με τα διφασικά προϊόντα.

Τι είναι και πώς λειτουργεί

Πρόκειται για μία σύνθεση με μεταξένια υφή που αφαιρεί ακόμη και το πιο επίμονο μακιγιάζ, όπως το αδιάβροχο. Συνήθως αποτελείται από ένα κοκτέιλ ελαίων όπως βερίκοκου, τα οποία έχουν αντιγηραντικά οφέλη. Παράλληλα ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό θωρακίζοντάς τον ενάντια στο κρύο και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Το έλαιο καθαρισμού είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα που συσσωρεύονται όλη μέρα στους πόρους. Και το καλύτερο είναι ότι δρα αποτελεσματικά, χωρίς να στεγνώνει ή να ξηραίνει το δέρμα.

Πώς το χρησιμοποιούμε

-Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες και κάνουμε απαλό μασάζ σε στεγνό πρόσωπο και μάτια. Χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα για να διαλύσουμε το μακιγιάζ και τους ρύπους.

-Προσθέτουμε χλιαρό νερό προκειμένου να μετατραπεί το έλαιο σε γαλακτερή λοσιόν, κάτι που φανερώνει την ενεργοποίηση της σύνθεσης.

-Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό.

-Συνεχίζουμε την περιποίησή μας ως συνήθως, απλώνοντας ορό και ενυδατική κρέμα.

Μετά τον καθαρισμό

Το δέρμα είναι φρέσκο και καθαρό ενώ μέρα με τη μέρα γίνεται πιο απαλό κι ελαστικό.

Αν δεν το γνωρίζετε, δοκιμάστε το. Θα σας ενθουσιάσει ιδίως αν είστε λάτρεις του μακιγιάζ.

Ελαιο καθαρισμού: Η  δράση του επιγραμματικά

– Διασπά και απομακρύνει το μακιγιάζ

-Καθαρίζει απαλά

-Προφέρει θρέψη κι ελαστικότητα στην επιδερμίδα

-Προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό

-Εχει αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά οφέλη