Στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, είτε σε σωματικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο, αξίζει να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγες ώρες ανάπαυλας. Το στρες και η αϋπνία πιθανώς έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας: Κουρασμένη όψη, μαύροι κύκλοι, θαμπάδα, πιο έντονες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ανομοιόμορφο ανάγλυφο επιδερμίδας. Ας αφιερώσουμε λοιπόν την Κυριακή –ή έστω κάποιες ώρες- σε μας.

Τα παρακάτω βήματα αυτής της ολιστικής θεραπείας προσώπου θα μας μεταφέρουν νοερά σε ένα σπα, προκειμένου να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τα θεαματικά της αποτελέσματα.

Το πρωϊ που θα ξυπνήσουμε:

-Βάζουμε χαλαρωτική μουσική ή ήχους διαλογισμού.

– Πίνουμε δυο ποτήρια χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι. Ετσι ενεργοποιούμε την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

-Στη συνέχεια φοράμε το μπουρνούζι μας, πιάνουμε τα μαλλιά πάνω και περνάμε στην περιποίησή μας:

Καθαρισμός

Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με μία ήπια σύνθεση με κατάλληλη για όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και τα μάτια. Ξεπλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε απαλά με μία φρεσκοπλυμένη πετσέτα.

Απολέπιση

Επειτα ψεκάζουμε ή βρέχουμε την επιδερμίδα με ένα σπρέι ιαματικού νερού ή face mist. Κάνουμε απολέπιση με ένα scrub από φυσικά συστατικά. Αφιερώνουμε 4-5 λεπτά, κάνοντας απαλό μασάζ. Επιμένουμε στα σημεία με ανομοιόμορφη υφή και μαύρα στίγματα. Για παράδειγμα: Στην περιοχή της μύτης, του μετώπου και των σημείων.

Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε απαλά.

Προσοχή: Αν έχουμε ξηρό ή ευαίσθητο τύπο, τότε χρησιμοποιούμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό, με ενεργό άνθρακα.

Αποκατάσταση και αντιμετώπιση ατελειών

Στη συνέχεια της ολιστικής μας θεραπείας, ψεκάζουμε ξανά με ιαματικό νερό και ταμπονάρουμε ώστε να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Απλώνουμε δυο αυτοκόλλητα eye patches που ενεργά συστατικά που θα μειώσουν το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές.

Ενυδάτωση

Από πάνω τοποθετούμε μία υφασμάτινη μάσκα με υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Περιμένουμε την απαιτούμενη ώρα που γράφουν οι οδηγίες τους.

-Στο μεταξύ τακτοποιούμε τον  χώρο μας. Κύριο μέλημά μας είναι να χαλαρώσουμε πνευματικά, και η ακαταστασία μπορεί να αποδιοργανώσει το μυαλό και τη σκέψη.

-Ανάβουμε ένα αρωματικό κερί με αιθέρια έλαια από πορτοκάλι ή άλλο υλικό της αρεσκείας μας που θα μας τονώσει.

Δεν ξεχνάμε ότι η ολιστική θεραπεία ομορφιάς στοχεύει στην περιποίηση της επιδερμίδας, στην ευεξία και στη χαλάρωση του νου.

Αντιοξειδωτική περιποίηση

Αφού περάσουν τα λεπτά, απομακρύνουμε τις μάσκες και εφαρμόζουμε ένα σέρουμ ή booster με βιταμίνη C. Το  εφαρμόζουμε ταμποναριστά μέχρι να απορροφηθεί.

Θρέψη και δύναμη

Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα περιποίησής μας. Το δέρμα μας έχει ανακτήσει την ελαστικότητα και τη λάμψη του, ενώ η όψη μας είναι καταφανώς πιο ξεκούραστη και ήρεμη.

Δεν ξεχνάμε: Αν σκοπεύουμε να βγούμε για περίπατο, βάζουμε οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό αντηλιακό δείκτη.