Αυτήν την περίοδο που τα nail bars παραμένουν κλειστά, οι περισσότερες παίρνουμε την κατάσταση στα… χέρια μας και περιποιούμαστε μόνες μας τα νύχια μας. Κι ενώ μπορεί να νομίζουμε ότι τα κάνουμε όλα σωστά, στην πραγματικότητα υπάρχουν ορισμένα συχνά λάθη που τελικά καταστρέφουν τα νύχια μας, χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα λάθη και πώς θα περιποιηθούμε σωστά τα νύχια μας.

*Δεν τα προστατεύουμε

Φυσικά δεν γίνεται να σταματήσουμε να κάνουμε δουλειές στο σπίτι, μιας και δεν πρόκειται να καθαριστεί από μόνο του. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φοράμε γάντια ώστε να προστατεύουμε τα νύχια μας και το δέρμα των χεριών μας. Παράλληλα, εφαρμόζουμε συχνά κρέμα χεριών ώστε να αποτρέψουμε την ξηρότητα.

*Χρησιμοποιούμε λάθος τη λίμα

Μπορεί να μας προκαλεί έκπληξη, όμως πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν περιποιούμαστε τα νύχια μας. Συνήθως λιμάρουμε τα νύχια μας με κινήσεις αριστερά-δεξιά χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Για να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα, λιμάρουμε μόνο προς μία κατεύθυνση και απλά επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση.

*Κόβουμε τα πετσάκια μας

Μπορεί να νομίζουμε ότι κόβοντας τα πετσάκια εξασφαλίζουμε περιποιημένα νύχια, όμως στην πραγματικότητα το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να προκαλούμε μικροτραυματισμούς. Αντί να κόβουμε, λοιπόν, τα πετσάκια μας, τα οποία γρήγορα θα ξαναβγούν, φροντίζουμε να τα ενυδατώνουμε και να αποτρέπουμε την εμφάνισή τους, εφαρμόζοντας ένα ειδικό λαδάκι. Για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε δίπλα στο κομοδίνο μας λίγο αμυγδαλέλαιο και να απλώνουμε κάθε βράδυ προτού το εφαρμόσουμε.

*Δεν τρώμε υγιεινά

Η διατροφή επηρεάζει τα πάντα, από το βάρος και την ενέργειά μας μέχρι τα νύχια μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας αν ο στόχος μας είναι τα δυνατά νύχια.

*Δεν εφαρμόζουμε βερνίκι βάσης

Αν τα άβαφα νύχια μας έχουν το χρώμα που είχε το τελευταίο μανικιούρ μας, τότε μάλλον έχουμε παραλείψει το βερνίκι βάσης. Αυτό το διάφανο υγρό είναι η απαραίτητη βάση για το μανικιούρ μας, καθώς προστατεύει τα νύχια μας από τους λεκέδες που αφήνει το βερνίκι.